De avonturen van Kuifje


Ken jij Kuifje al? Kuifje reist als reporter samen met zijn hond Bobby de wereld rond en beleefd onderweg allerlei spannende avonturen. De stripverhalen van Kuifje laten je als kind al wegdromen naar verre bestemmingen en vreemde culturen. Zo reisde Kuifje b.v. naar Tibet, Amerika, Congo, Egypte, India, Peru, Schotland en Rusland. Hergé tekende in totaal 24 stripboeken. Hieronder vind je het totaal overzicht van de Kuifje reeks.

Kuifje
in het land van de Sovjets

De avonturen van Kuifje in het land van de Sovjets

Dit is het eerste album van Kuifje en speelt zich af in de Sovjet-Unie. Onderweg in Duitsland wordt de trein opgeblazen door een Russische geheim agent, om te voorkomen dat Kuifje over de Sovjet-Unie zal publiceren. Kuifje overleeft, maar krijgt van de Duitse politie in Berlijn de schuld van de ramp. Toch gaat hij verder en komt tot een groot complot! Uitvoering is in zwart-wit.


Lees hier verder >

Kuifje
in Afrika

De avonturen van Kuifje in Afrika

Kuifje in Afrika (Tintin au Congo, vroeger Kuifje in de Kongo) is het tweede album uit de reeks Kuifje-strips van de Belgische tekenaar Herge en speelt zich af in de vroegere kolonie Belgisch Congo.


Meer weten? >

Kuifje
in Amerika

De avonturen van Kuifje in Amerika

Kuifje moet voor zijn werk naar Amerika, maar kan daarbij ook een bende oprollen die hem al geplaagd heeft in Afrika.


Lees hier meer over dit spannende avontuur van Kuifje >

Kuifje
de sigaren van farao

De avonturen van Kuifje en de sigaren van de farao

Het 4de avontuur van Kuifje brengt hem naar Egypte. Samen met een archeoloog vinden ze de tombe van Farao Kih-Oshk. Het lijkt heel onschuldig totdat de archeoloog verdwijnt! Kuifje gaat op onderzoek en raakt betrokken bij een mysterieuze zaak betreffende sigaren van het merk Farao.


Lees hier verder >

Kuifje
de blauwe lotus

De avonturen van Kuifje en de blauwe lotus

Het album doet een verslag van de Japanse invasie in China in de jaren '30, die de Japanners als voorwendsel gebruikten om China aan te vallen en te bezetten.


Lees hier verder >

Kuifje
het gebroken oor

De avonturen van Kuifje en het gebroken oor

De oorlog om het gebied Gran Chapo tussen San Theodoros en Nuevo Rico is gebaseerd op de Chaco-oorlog tussen Bolivia en Paraguay .


Lees hier verder >

Kuifje
de zwarte rotsen

De avonturen van Kuifje en de zwarte rotsen

Kuifje belandt in Schotland waar iedereen de Zwarte Rotsen vreest. Kuifje trekt er heen, want hij denkt dat daar de sleutel tot het raadsel ligt. En dat klopt. De schuilplaats van gevreesde valsemunters..


Lees hier verder >

Kuifje
de scepter van Ottokar

De avonturen van Kuifje en de scepter van ottokar

Kuifje vindt een tas en brengt die terug naar de eigenaar. De buren van die man, inwoners van Syldavie, proberen Kuifje te dwarsbomen wat hen uiteindelijk zelf de das om doet. Kuifje gaat namelijk naar Syldavie.


Lees hier verder >

Kuifje
krab met de gulden scharen

De avonturen van Kuifje en de krab met de gulden scharen

Kuifje helpt Jansen en Janssen een moord op te lossen. Dat onderzoek leidt hem naar de Karaboudjan, een vrachtschip dat vol zit met opium verstopt in blikjes krab. kuifje ontmoet voor het eerst kapitein Haddock.


Lees hier verder >

Kuifje
de geheimzinnige ster

De avonturen van Kuifje en de geheimzinnige ster

Kuifje gaat raad vragen aan de sterrenwacht over een ster die zienderogen groter wordt. Het blijkt een meteoriet te zijn die enorm vlug op de aarde afkomt.


Lees hier verder >

Kuifje
het geheim van de eenhoorn

De avonturen van Kuifje en het geheim van de eenhoorn

Kuifje koopt een boot op de Oude Markt, maar 2 mensen proberen het al direct af te nemen. Eerst door geld aan te bieden, maar al gauw verdwijnt het schip.


Lees hier verder >

Kuifje
de schat van Scharlaken Rackham

De avonturen van Kuifje en de schat scharlaken rackham

Kuifje treed in de voetsporen van een voorvader van kapitein Haddock die een schat zou verborgen hebben. Door een boek van Haddock kunnen ze al vlug de plaats van een schipbreuk vinden.


Lees hier verder >

Kuifje
de 7 kristallen bollen

De avonturen van Kuifje en de 7 kristallen bollen

Omdat hij zich heeft getooid met een heilige Inca-armband, wordt professor Zonnebloem ontvoerd. Met de hulp van de kleine indiaan Zorrino trekken Kuifje, Bobbie en kapitein Haddock erop uit op zoek naar Zonnebloem.


Lees hier verder >

Kuifje
en de zonnetempel

De avonturen van Kuifje en de zonnetempel

Kuifje zit als gevolg van het vorige avontuur in Peru. Zonnebloem is namelijk verdwenen en het spoor leidt tot in Peru. Kuifje en Haddock lopen in een stad rond en ondervragen enkele mensen....


Lees hier verder >

Kuifje
en het zwarte goud

De avonturen van Kuifje en het zwarte goud

Kuifje laat zijn reportersneus werken en dat sleurt hem in een nieuw avontuur. Hij wil namelijk weten wat er met de benzine gebeurd is. Ze ontploft namelijk. Hij raakt erdoor in Khemed, een olierepubliek.....


Lees hier verder >

Kuifje
raket naar de maan

De avonturen van Kuifje raket naar de maan

Kuifje wordt door Professor Zonnebloem opgeroepen om naar Syldavië te reizen. Daar treffen Kuifje en Kapitein Haddock een heus atoomcentrum aan.


Lees hier verder >

Kuifje
mannen op de maan

De avonturen van Kuifje mannen op de maan

Dit maanavontuur staat helemaal in het teken van de ruimte-race, die toen bezig was tussen de USSR en de VS. Bij aankomst op de maan zet Kuifje de eerste voet op de maanbodem, maar er lonkt gevaar...


Lees hier verder >

Kuifje
de zaak Zonnebloem

De avonturen van Kuifje en de zaak zonnebloem

Bordurische en Syldavische agenten proberen Trifonius Zonnebloem te ontvoeren zodat ze zijn plannen van een van zijn uitvindingen, een geheim wapen te kunnen achterhalen..


Lees hier verder >

Kuifje
cokes in voorraad

De avonturen van Kuifje cokes in voorraad

Op een dag komt Abdallah, het verwende zoontje van de sultan van Khemed, ongevraagd op Molensloot logeren. Kuifje concludeert vrij snel dat er iets aan de hand is in Khemed, waarop hij met Haddock op onderzoek uitgaan..


Lees hier verder >

Kuifje
in Tibet

De avonturen van Kuifje in Tibet

Op vakantie in de bergen valt Kuifje in slaap tijdens een partijtje schaak met Kapitein Haddock. Hij krijgt een nachtmerrie over zijn oude Chinese vriend Tchang (De Blauwe Lotus)...


Lees hier verder >

Kuifje
de juwelen van Bianca Castafiore

De avonturen van Kuifje en de juwelen van Bianca Castafiore

Het verhaal speelt zich af op kasteel Molensloot.In tegenstelling tot andere avonturen gaan zij niet op reis (hoewel Haddock een opwelling had om naar Milaan te gaan, maar toen brak hij zijn voet).


Lees hier verder >

Kuifje
vlucht 714

De avonturen van Kuifje vlucht 714

Kuifje en co zijn op weg naar Sydney.  Het vliegtuig wordt gekaapt en ze komen niet in Sydney aan, maar op het vulkaaneiland Pulau Pulau Bompa...


Lees hier verder >

Kuifje
en de Picaro's

De avonturen van Kuifje en de Picaro's

Kuifje en co worden beticht van samenwerking aan een complot tegen generaal Tapioca van San Theodoros. Kuifje vertrouwt de zaak niet en blijft simpel toekijken. Hij zwicht dan uiteindelijk toch en krijg thet zwaar te verduren in San Theodoros.


Lees hier verder >

Kuifje
en de Alfakunst

De avonturen van Kuifje en de Alfa kunst

Kuifje en de Alfa-kunst is het 24ste en laatste album uit de reeks Kuifje strips van de Belgische tekenaar Hergé. Hergé stierf tijdens de productie ervan. Aangezien het Hergé's zijn wens was dat niemand na zijn dood de Kuifje-reeks zou verderzetten, is het album nooit meer afgewerkt..


Lees hier verder >
Niet gevonden?

Kuifje niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer artikelen over Kuifje >

Donald Duck

Proefabonnement
Donald Duck
€ 15,00
Zo zit dat

Proefabonnement
Zo zit dat
€ 15,00
Speelgoed algemeen
Beekse bergen