Vlag van Tunesië

Reisverslag Tunesië


Tunesië

Tunesië is een aantrekkelijke bestemming voor strandvakanties, gelegen aan de zuidzijde van de Middellandse Zee. Maar Tunesië is meer dan een land van zon, zee en zand. Veel reizigers hebben al lang de natuur en de kunsthistorische schatten van het land ontdekt. Anderen zijn verbaasd als ze horen dat je in Tunesië de meest omvangrijke collectie Romeinse vloermozaïeken vindt, dat er in het zuiden mensen onder de grond leven en dat er ondergrondse hotels zijn waar je kunt overnachten. Wij bezochten vanuit de badplaats Mahdia 3 Unesco werelderfgoederen: El Jem, Kairouan en de medina van Sousse.

Mahdia

Komende voorjaarsvakantie zullen we een weekje doorbrengen in Tunesie. Ons hotel El Mansour is gebouwd in Moors-Andalusische stijl en ligt pal aan het strand. De afstand tot Monastir bedraagt 50 km, dat wil zeggen een uurtje in de bus vanaf het vliegveld. Het hotel ligt aan een aparte touristenstrook, aan de ene kant zee, strand en hotels, aan de andere kant de kustweg een beetje plaatselijke bebouwing en verder een dor uitziend landschap met veel olijfbomen. Tunesië is de grootste olijfolieproducent ter wereld. Nog nooit tunesische olijfolie geproefd? Vast wel, de oliefolie wordt n.l. onder Italiaanse of Spaanse merknamen verkocht!


De ligging van ons hotel is prima. Met de taxi ben je in 5 minuten en voor een habbekrats in het centrum van Mahdia. Lopend over het strand kan ook, maar is toch een behoorlijke afstand (zeker in de hitte). In het hotel krijgen we 2 aangrenzende kamers toegewezen voor ons viertjes. Lekker veel ruimte dus met 2 badkamers, 2 toiletten, tv's etc. De kids vinden het prima. Onze kamers liggen op de begane grond vlak bij de buitenzwembaden. Ook dat is handig. Na een aantal dagen blijkt n.l. dat je voor half acht 's ochtends je ligstoel geclaimd moet hebben met een handdoek, want anders wordt het rechtop bruinen de rest van de dag. Geldt overigens ook voor de ligstoelen aan het strand!


De komende dagen gaan we dagtochten maken naar de medina van Sousse, het Amphitheater (ook wel colosseum genoemd) van El Jem (El Djem) en Kairouan. Kairouan is beroemd om haar grote moskee. Na Mekka, Medina en Jeruzalem is het de 4de stad van de Islam.
Tunesie | Markt in Mahdia
markt van Mahdia


Tunesie | Medina van Sousse
Sousse

Handige links Tunesië

Hotels in Tunesië

Reisgids Tunesië

Niet gevonden?

Je Tunesië reisgids niet gevonden?
Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Tunesië Corendon vakantie
Tunesie