Vlag van Zuid Afrika Reisverslag Stellenbosch


Stellenbosch is een van de meest idyllische stadjes in Zuid-Afrika. Het werd in 1685 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel en is daarmee de een na oudste stad van Zuid-Afrika (na Kaapstad). In het historisch centrum vind je  nog een groot aantal Kaaps-Hollandse huizen, waaronder de bekende Oom Samie se Winkel, een typische rommelachtige oude dorpswinkel waar je van alles kunt kopen.

Maar Stellenbosch dankt haar bekendheid ook aan de vermaande wijnstreek en haar universiteit. Dankzij de rustige en ontspannen sfeer kun je hier heerlijk een paar dagen doorbrengen. Al fietsend of met de tuk-tuk kun je de mooiste wijnhuizen bezoeken en proeven van de lekkerste wijnen, al dan niet met een goed gevulde picnic mand.

Wijnproeverij in Stellenbosch

Na een vlucht met Qatar Airways, met korte tussenstop in Doha, komen we vroeg in de middag aan op het internationale vliegveld van Kaapstad. Onze huurauto met automaat (altijd handig als je links moet rijden) staat ons al op te wachten. Autohuren in Zuid Afrika hoeft niet duur te zijn: voor 2 weken incl. alle verzekeringen, onbeperkte kilometers en automaat zijn we circa € 250,- kwijt. Meer weet? Kijk dan hier. Het is slechts een kort ritje van 30 minuten naar onze eerste accommodatie, Marianne Wine Estate, gelegen op de hellingen van de Simonsberg, verscholen tussen de citrusplantages, tuinen en goed onderhouden wijngaarden met panoramisch uitzicht over de Kaapse Wijnlanden en de Tafelberg. Een gratis wijnproeverij is inbegrepen. Wat wil je nog meer als je net aangekomen bent?

 

De volgende dag gaan we eerst het mooie centrum van Stellenbosch verkennen en een kijkje nemen bij de botanische tuinen van de universiteit van Stellenbosch. Daarna gaan we sportief met de fiets door de wijnvelden verschillende wijnhuizen bezoeken en uitgebreid wijnproeven.

 

Als er nog tijd over is rijden we vanuit Stellenbosch via de Helshoogte Pass naar de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika: Franschhoek. In de hoofdstraat, de gezellige Huguenot Road , vind je diverse winkeltjes, restaurants en terrasjes.

Stellenbosch | Rondreis West Kaap Zuid Afrika
wijnvelden in de west kaap

Wijnproeven Stellenbosch

Handige informatie


Doen! in Stellenbosch


Overnachten in Stellenbosch, onze top 3

Rand's nodig?
Valuta Zuid Afrika
Vraag je valuta voor Zuid-Afrika makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Zuid Afrika
Vraag je visum voor Zuid-Afrika hier online aan.
Auto nodig?
Autohuur Zuid Afrika
Huur je auto voor Zuid-Afrika makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Zuid Afrika
Regel je vliegtickets voor Zuid-Afrika makkelijk hier online.

Route vliegveld Kaapstad - Stellenbosch (50km - 45min)

Reisgids Kaapstad - West Kaap

Niet gevonden?

Je Stellenbosch reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Zuid Afrika

  • Zuid Afrika rondreis Djoser
  • Jambo Safari reizen Zuid Afrika
  • Zuid Afrika rondreis Sawadee
  • Fox rondreizen Zuid Afrika
  • 333Travel - Zuid Afrika reizen
Fox reizen Zuid Afrika