Vlag van Maleisië

Reisverslag Melaka (Malakka)


Oude historie komt tot leven in deze strategisch gelegen havenstad aan de Straat van Melaka. Ideaal gelegen op de specerijenroute. Het oude Stadthuys en Jonker Street herinneren aan de Nederlandse VOC kolonisten.  Naast de Nederlanders (1641) hebben ook de Chinezen, Portugezen (1511) en Engelsen (1795) hun sporen achter gelaten.

De belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal rondom St. Pauls Hill, waar het beroemde A Famosa fort ligt en een begraafplaats met Nederlandse grafstenen.  Het Stadthuys, de Klokkentoren en het Christ Church zijn dieprood. kenmerkend voor de Nederlandse bouwstijl in die periode. Het Stadthuys was de woning van de gouverneur.

Historisch Melaka

In de Jonker Street vind je de oudste huizen van Melaka. Er wordt veel antiek verkocht.  Maar ook als je niet van antiek houdt is de Jonker Walk een absolute aanrader in Melaka. De Jonker Street wordt in het weekend 's avonds tussen 18.00 en 24.00 afgezet voor een drukbezochte avondmarkt. Even bijkomen kan in het beroemde Geographer cafe.

 

Melaka is niet alleen beroemd door de Hollandse historie, maar ook vanwege het feit dat de beroemde Chinese ontdekkingsreiziger Zheng He (ook wel Cheng Ho genoemd) Melaka zeker 5 keer bezocht heeft tijdens zijn ontdekkingsreizen. In Melaka is een uitgebreid museum te vinden over deze beroemde ontdekkingsreiziger (meer weten: ontdek!)

Melaka | Rondreis Maleisië
Hollandse grafstenen in het A Famosa Fort

Bezienswaardigheden Melaka

Hotels in Melaka

Route Singapore - Melaka

Reisgids Maleisië

Niet gevonden?

Je reisgids Maleisië niet gevonden?
Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Maleisië

Kijk bij onderstaande reisorganisaties voor inspiratie, reisroutes, tips en leuke aanbiedingen:

  • Fox rondreizen Malediven
  • Rondreizen Maleisië
  • 333Travel - Maleisië reizen
  • Riksja Maleisie rondreizen
  • Maleisie reizen SRC
  • Maleisië reizen Van Verre
FOX rondreizen door Maleisië
Van Verre Maleisie
f
Reizen naar Maleisië