Vlag van Frankrijk

Reisverslag Parc Asterix


Obelix

Even er helemaal tussenuit. Een ideale locatie hiervoor is ongetwijfeld Parc Asterix bij Parijs. Net als bij zoveel andere bekend van het afritbord op de autosnelweg naar Parijs. Wij wagen de gok en ontdekken dat Parc Asterix veel te bieden heeft en in combinatie met het erbij horende Hotel des Trois Hiboux borg staat voor een leuk uitje. Het park heeft zijn eigen afrit tussen afrit 7 en 8 op de A1. De weg brengt je vervolgens naar het hotel en het park dat dus vlak langs de autoweg ligt.

Hotel des Trois Hiboux

Het "hotel van de drie uilen" ligt heerlijk rustig midden in het bos waarin Parc Asterix is gelegen. Het is een zeer aangenaam 3* hotel, met een volledig houten voorgevel. Binnenin tref je een mooie entree met een grote open haard, een speciale kinderruimte, een gezellige bar, een lounge waarin je lekker kunt lezen of biljarten, een winkeltje met allerlei leuke Asterix spullen en een mooi restaurant. De ideale plek voor een heerlijk familie-uitje. De kamers, in totaal zo'n 54, liggen verspreid in een drietal paviljoenen, bereikbaar via overdekte houten vlonderpaden. De kamers liggen direct in het bos. We besluiten om de gemarkeerde wandeltocht te gaan maken door het bos. De tocht duurt ongeveer een uurtje en op verschillende plaatsen wordt tekst en uitleg gegeven bij diverse bijzonderheden.De oorsprong van de naam 'de Drie Uilen' luidt als volgt. Men vertelt dat heel, heel lang geleden in elk van de drie wouden rond Parc Asterix een uil woonde. Hun taak was op hun eigen territorium naar de verhalen te luisteren die de wind, de bomen en de dieren van het bos hen vertelde. Wanneer de nacht viel, vlogen de drie uilen naar een geheime en zeer grote boom, die exact op de kruising van de drie bossen, stond. Daar, weg van kijkende oogjes en luisterende oortjes vertelden ze de verhalen aan de Grote Graaf die dan op zijn beurt elk van de verhalen in zijn hoofd opsloeg. De tijd ging voorbij en iedereen vergat onze uilen en ook de plaats van de Grote Boom. Tot er op een dag, tijdens de bouwwerken van dit hotel, een enorme duizend jaar oude wortel opgegraven werd : Is deze van de Grote Boom van de drie uilen? Niemand die het met zekerheid kan zeggen, maar zo ontstond 'Hotel de Drie Uilen', hopende dat deze naam een inspiratiebron mag zijn voor zoveel verhalen als de drie uilen aan de grote boom van de Grote Graaf verteld hebben en op deze manier de legende levend houden. Na een heerlijke nacht en lekker ontbijt is het tijd om het park te bezoeken. Hieronder een overzicht van enkele attracties.

De achtbanen

Voor een beetje achtbaanfanaat heeft het park behoorlijk wat te bieden. Zelfs voor de kleinere gasten. De Gouderix ziet er erg indrukwekkend uit: 7 keer over de kop. Toch maar proberen. Het ritje valt niet mee. Na de eerste looping krijg ik een behoorlijke klap tegen mijn kop. De rest van de rit probeer ik mijn hoofd zo strak mogelijk tegen de hoofdsteun te houden. Volledig dizzy kom ik aan. Het was een behoorlijke kick, maar mijn duizeligheid zou nog 3 dagen duren. Geheel anders is de ervaring in de Tonnere de Zeus, de houten achtbaan. De eerste afdeling is geweldig stijl en vervolgens maak je een geweldige rit. De eerste reactie als je uitstapt is dan ook: nog eens. De Trace du Hourra is een bijzonder soort bobsleebaan. Met een hoog comfort glijd je in losse wagentjes over een behoorlijk lang traject. Aanrader dus.


 • De acht banen:
  • Gouderix : rollercoaster die maar liefst 7 keer over de kop gaat.
  • Tonnere de Zeus : heerlijke houten achtbaan, staat geranked als 2de van de wereld.
  • Le vol d'Icare : achtbaan met griekse thematiek
  • Periferix : echte familie achtbaan in houten wagentjes
  • La trace du Hourra : leuke "bobsleebaan" van zo'n 900 meter
  • La ronde des Rondins:mini achtbaan voor de kleintjes

De Shows

De hoeveelheid en kwaliteit van de shows is verrassend. Les Stars de L 'empire is erg leuk en mag je eigenlijk niet missen. Midden in een Romeins amfitheater wordt een aantal shows opgevoerd die op zijn zachts gezegd erg verrassend zijn. Ook de opvoering van de drie musketiers mag je niet missen. In een van de straten van het park wordt een kort verhaal uitgebeeld met veel "vechtscenes" op de daken en tussen het publiek. Het Asterix dorp gaat pas in de middag open en hier maak je kennis met de inwoners van dit beroemde Gallische dorp. Er is tijd voor een fotosessie met Asterix en Obelix en je kunt in het theater een show bijwonen over de zangtalenten van Assurance.


 • De shows:
  • Les Stars de l'empire : modern en verrassende show in Romeins amfitheater
  • Dauphins et otaries : dolfijnen en zeeleeuwenshow
  • Les Mousquetaires : spectaculair gevecht met de 3 musketiers
  • Assurance Fou Rire : theatershow rondom de zangtalenten van Assurance
  • Remue-menage : het asterix-dorp en haar bewoners
  • Les Artisans : oude ambachten, zoals houtbewerking en glas in lood
  • Rapaces en vol libre : roofvogelshow

Waterplezier

Ook op het gebied van waterattracties biedt het park een behoorlijke variëteit Aangezien het weer niet al te best is, beperken we ons tot de Oxygenarium. Met zijn achten wordt je in een rubberen band naar boven getakeld, waar je vervolgens een gigantische glijbaan afgaat. De eerste meters is nog niks aan de hand, tot dat de band flink begint te draaien. Voor de een een geweldige sensatie, voor de ander misselijkheid. Niks eten van te voren!

 • De Waterattracties:
  • Menhir Express: in een boomstam de rivier af
  • Le Grand Splash : 2 afdalingen vanuit Asterix op de rots
  • Oxygenarium : afdaling in een ronddraaiende rubbere band
  • Styx : met een rubber bootje de rivier af

Het park heeft nog veel meer attracties. Je kunt er gerust minimaal een hele dag vertoeven. Er zijn voldoende eetgelegenheden en de winkeltjes met Asterix en Obelix spullen ontbreken natuurlijk ook niet

Asterix & Obelix

Parijs