Vlag van Denemarken Reisverslag Denemarken


Denemarken
ons Deens vakantiehuisje in Lalandia

Denemarken is een ideaal vakantieland voor kinderen. Tijdens een mooie herfstvakantie brachten we een week door in Denemarken en bezochten o.a. Legoland, Lalandia en Roskilde.

Billund, Legoland

Startpunt van onze reis naar Denemarken is Legoland. Legoland is niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de volwassen de vervulling van een kinderdroom. We beginnen met een overnachting in het Legolandhotel in Billund. Dit is een echt legoparadijs. Lego's op de slaapkamers, een hele grote legospeelzaal, lego in het restaurant: het kan niet op. Leuk zijn de wedstrijden. Elke dag is er een ontwerpwedstrijd en een speurtocht. De vakantie kan natuurlijk niet meer stuk als we de speurtocht winnen en een mooie legodoos mogen uitkiezen. Is het Legoland hotel volgeboekt? Kijk dan hier voor een goed alternatief. De volgende twee dagen bezoeken we op ons gemak Legoland. Het is mooi weer, lekker rustig, maar waarom lopen al die mensen met grote plastic zakken van Lego? Op het uiterste einde van het pretpark komen we erachter: in een tent is een uitverkoop van grote partijen lego tegen spotprijzen. Elke dag worden de prijzen lager.Ook wij kunnen de verleiding niet weerstaan: meer dan 20 dozen nemen we meer. Voor meer was in de auto geen plaats meer.

Legoland Billund Denemarken
Legoland
Lalandia Denemarken
genieten in Lalandia

Rodbyhaven, Lalandia

Een half dagje rijden brengt ons via de 18 km lange brug over de grote belt naar het Danske Feriecenter Lalandia in Lolland. Dit mooie bungalowpark ligt vlak aan zee bij RodbyHaven. Een mooie plek om naar de veerboten te kijken die elk half uur vertrekken. Het park is ideaal voor kinderen: zowel binnen als buiten zijn er leuke activiteiten. De huisje liggen mooi en zijn erg aangenaam.

In de directe omgeving ligt het grote pretpark Bonbonland. Helaas voor ons is dit park in de herfstvakantie al gesloten. We doen het verder rustig aan en verheugen ons op het weerzien met vakantievrienden die we in Italië getroffen hebben.

Roskilde

Twee uurtjes rijden brengt ons naar Roskilde. Bekend c.q. berucht vanwege het jaarlijks popconcert. Allereerst brengen we een bezoek aan het Viking Schip museum. Hier zijn vikingschepen te zien die een aantal jaren terug opgegraven zijn. De geschiedenis van de Vikingen wordt helder uitgelegd. Buiten op het museumterrein wordt een echt vikingschip met de hand nagemaakt. De kinderen vinden het prachtig.

Daarna is het tijd om Anna en Jens te ontmoeten. Samen bezoeken we de imposante dom van Roskilde. Deze kerk staat op de lijst van Unesco's werelderfgoederen. Binnenin zijn alle graftombes te zien van de koningen en koninginnen van Denemarken. 's Middags gaan we op bezoek bij onze vrienden. Na een echte Deense gezellige maaltijd keren we terug naar Lalandia.

de omgeving van Vasteriks
fototentoonstelling in het Vikingmuseum

Handige links

 

Hotels in Denemarken

 

Reisgids Denemarken

Niet gevonden?

Je Denemarken reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Denemarken

  • Landal Denemarken
  • Pharos Reizen Denemarken
  • SNP reizen Denemarken
  • Rondreis Denemarken SRC
  • Tui reizen Denemarken
Pharosreizen Denemarken
Landal Denemarken