Vlag van IJsland

Reisverslag IJsland


IJsland

IJsland is een schatkamer vol natuurwonderen, uiteenlopend van gletsjers tot hoogopspuitende geisers, en van prachtige fjorden tot indrukwekkende nog steeds actieve vulkanen. De overweldigende rust, ruimte en natuur oefenen dan ook een grote aantrekkingskracht uit op de bezoeker. Bezoek de pittoreske hoofdstad Reykjavik of ga lekker relaxen in de blue lagoon.

Reykjavik

IJsland, here we come! Na het Icesave drama en de uitbarsting van een paar vulkanen willen ook wij we dit ruige land van vikingen en geysers een bezoek brengen. Het wordt weliswaar een kort bezoekje, want we verblijven er slechts 4 dagen, op een tussenstop richting New England (Boston).

Met Iceland Air vliegen we vroeg in de middag (14.00uur) vanaf Schiphol in een klein 3 uurtjes naar Reykjavik. Gezien het tijdsverschil van 2 uur (in de zomer), komen we in de namiddag in IJsland aan. In juli gaat de zon pas tussen 23.00 en 24.00 onder (en weer rond 03.00 uur op), dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je in het donker aankomt.

Het nationaal vliegveld van IJsland ligt in Keflavik, zo'n 45 minuutjes vanaf Reykjavik. Met de Flybus wordt je rechtstreeks aan de rand van het centrum (bij de BSI Bus terminal) afgezet. Een stukje lopen en we zijn midden in het centrum bij ons schitterend Apartment K.

Zondagmorgen vroeg op voor de bekendste dagtrip in IJsland: de Golden Circle Tour. We hebben geboekt bij Iceland Horizon. Lekker kleine groepen en veel informatie onderweg.


IJsland | Reykjavik winkelstraat
gezellig winkelen in Reykjavik


IJsland | Reykjavik
viking monument Reykjavik

 de Golden Circle

Thingvellir
Onze eerste stop wordt Thingvellir ("dingvelden", denk aan "kort geding"), 1 van de 3 nationale parken van IJsland. Dit is niet alleen de plaats van het oudste parlement ter wereld (vanaf de logberg werd recht ("ding") gesproken), maar ook de plek waar de Europese en Noord-Amerikaanse aardschollen elkaar raken.  De aarde is hier over een afstand van 6 bij 40 km. verzakt.

Gullfoss
Vervolgens stoppen we bij Gullfoss, een gigantische waterval.

Geyser
Onze laatste stop is Geysir

IJsland | Strokkur geiserIJsland | Thingvellir

Blue Lagoon


IJsland | Blue Lagoon
relaxen in de blue lagoon

Reisgids IJsland

Niet gevonden?

Je Estland reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Zien en doen in IJsland

Handige info IJsland

IJsland
Pelikaan Excursiereizen Wonderbaarlijk IJsland