Vlag van Costa Rica

Reisverslag Arenal


De Arenal vulkaan ligt binnen de vruchtbare noordelijke laaglanden van Costa Rica en mag op een rondreis door Costa Rica niet ontbreken. De perfect symmetrische vorm van de Arenal heeft een aantrekkingskracht op vele toeristen. In de omgeving zijn er bovendien veel activiteiten te doen.

Tot 2010 was de Arenal Costa Rica's meest actieve vulkaan. Bezoekers konden genieten van enorme hoeveelheden lava, gas en as die op regelmatige basis werd uitgestoten.

Dag 9-11: Arenal

Na een ochtendwandeling in Sarapiqui zijn we op weg naar La Fortuna, of te wel de Arenal vulkaan. We missen regelmatig een afslag, dorpjes hebben geen plaatsnaam of staan niet op de kaart. Gelukkig staat er af en toe een bordje met een vulkaan, dus we weten dat we goed gaan. Het dorp La Fortuna is vrij toeristisch, maar handig om boodschappen te doen. Ons hotel, de Arenal Observatory Lodge, ligt helemaal aan de andere kant van de vulkaan. Na 9km kiezelweg worden we beloond met een schitterende lodge. We hebben 1 van de mooiste kamers met zicht op de vulkaan, megagrote bedden, keukentje, zithoek en schitterend terras dat uitkomt in de jungle. Vanuit ons terras zien we veel vlinders, kolibri's en apen.'s Nachts zien we vanuit ons bed een echte vulkaanuitbarsting. Schitterend, maar ook zo weer voorbij. Wat blijft is het gerommeld en geluid van omlaagdenderende stenen. Vanuit de lodge lopen we de lava trail: deze is wel gesloten, maar we volgen het pad (superglad en modderig) stijl omlaag tot aan de rivier. Het uitzicht valt tegen als je bedenkt dat je ook weer stijl omhoog moet lopen. De volgende nacht zitten we met zijn allen op het terras naar de lavastroom van de vulkaan te kijken. De laatste dag maken we 's ochtends een hike met een gids van het hotel.  Hij vertelt ons veel over de flora en fauna rondom de lodge. 's Middags klaart het op en zien we de vulkaan voor het eerst goed achter de wolken vandaan komen. Om 16.00uur gaan we de lava hike doen. Onderweg zien we toekans, parkieten of apen. We gaan een stuk van het lava pad lopen dat is ontstaan na de uitbarsting in 1968. Het gaat in flink tempo bergop totdat we op de lava velden staan. Een mooie afsluiting van ons verblijf bij de Arenal.

Route Sarapiqui - Arenal

Bezienswaardigheden

Algemene informatie

Reisgids Costa Rica

Niet gevonden?

Je Costa Rica reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Costa Rica

  • Costa Rica rondreis Djoser
  • Fox rondreizen Costa Rica
  • Costa Rica online
Colon's nodig?
Valuta Costa Rica
Vraag je valuta voor Costa Rica makkelijk hier online aan.
Reis Gadgets nodig?
Travelshop
Vind originele reisartikelen in onze Travelshop
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets
Regel je vliegtickets makkelijk hier online.
Reiskoffer nodig?
Travelbags
Bekijk hier onze collectie reiskoffers.