Vlag van CanadaReisverslag Abraham Lake


Abraham Lake: gletjers en meren

Abraham Lake ligt in de provincie Alberta en ligt in het Abraham Lake National Park midden in de Rocky Mountains. Je vindt hier vele bossen, meren, riveren en indrukwekkende berggebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Bekende bezienswaardigheden zijn Maligne Lake, één van de bekendste meren van West-Canada (met name het boottochtje naar Spirit Island, in het midden van het meer) en de Columbia Icefield gletsjer. Abraham Lake is start of eindpunt van de beroemde Icefields Parkway.

Dag 13: van Jasper naar Abraham Lake

Vanochtend hebben we wat te veel goede moed gehad met het weer. We laten Jasper achter ons en rijden over de Ice Fields Parkway en stoppen onderweg om voor de Maligne Canyon Hike en de Sunwapta waterval. De sandalen en short worden echter in snel tempo vervangen voor warme kleren, trui en jas: we zijn natuurlijk niet voor niks op de Icefield Parkway.

Het is een prachtige route, bij het visitors center van de Icefield Parksway houden we halt en gaan even binnen kijken. Het is behoorlijk koud, we beslissen niet de gletsjer op te gaan, kost immers heel wat tijd en we hebben vorig jaar in Oostenrijk ook op een gletsjer gestaan, die was ook glad en koud, zal hier ook wel het geval zijn. Na de lunch in de camper (handig want je hebt alles bij de hand) rijden we verder naar David Thompson. Onderweg zien we de elanden/herten langs de weg huppelen. De boslijn is uit veiligheidsoverwegingen een 10-tal meter van de weg, zodat je de dieren ziet aankomen. Niet dat ze je recht voor je camper inspringen. De elanden zorgen trouwens voor het grootst aantal verkeersslachtoffers. Moet er niet aan denken dat zo’n beest vlak voor je inspringt, geen idee waar je dan terecht komt, maar met het gewicht waarmee je aan het rijden bent, kan ik je garanderen dat dat niet goed afloopt. Gelukkig zijn onze elanden heel netjes en blijven langs de kant.

David Thompson Resort laat lang op zich wachten. We zitten wel op de goede weg, maar er is alleen maar bos, dus wanneer komt die camping nu eindelijk. Gevonden ! De speeltuin, die thuis al een behoorlijke aantrekkingskracht had op de kids, wordt onmiddellijk uitgeprobeerd. We kopen weer een flinke stapel hout zodat we weer vuurtje kunnen stoken. Onze zoon heeft hier in Canada z’n hartje kunnen ophalen met vuurtjes stoken! Wat een teleurstelling, het zwembad (ook gekozen voor de kids) is de hele zomer dicht. We gaan dan maar mini-golf spelen, dat blijft bij de kids favouriet.

Via een wandelpad komen we bij Lake Abraham. Hier zijn we alleen op de wereld. Een heel meer voor ons alleen ! Het meer is turquoise , het uitzicht prachtig. Hier kan je tot rust komen. Het water is (ondanks dat men bij de receptie zei dat de temperatuur prima is voor te zwemmen) ijskoud. Morgen komen we hier lekker luieren en genieten van de rust. Hier in de buurt zijn een tweetal leuke buitenactiviteiten; raften (niet mijn favoriet) of paardrijden in de bergen. Mijn besluit is snel genomen en ik reserveer 5 paarden voor de volgende dag.

Abraham Lake | Rondreis Canada
Maligne Canyon HikeAbraham Lake | Rondreis Canada
Sunwapta watervalAbraham Lake | Rondreis Canada
Athabasca gletsjer
Abraham Lake | Rondreis Canada
ingang mckenzies farmAbraham Lake | Rondreis Canada
onze paarden staan al klaarAbraham Lake | Rondreis Canada
McKenzies FarmAbraham Lake | Rondreis Canada
op weg naar onze canyon ride

Dag 14: Paardrijden bij David Thompson

Na een echt cowboy ontbijt, gaan we naar de McKenzies Farm aan de overkant van de weg (5 minuten lopen, blijkt al gauw een flink stuk doorstappen in het bos). Daar ligt, net zoals in de films, de Mc Kenzie Farm, alles van hout, overal aparte huisjes/schuurtjes, rondslingerend speelgoed, paarden, en iedereen in cowboy stijl, met flappen op de benen gebonden, cowboy hoed, lange ledere jas, je waant je in een film, maar dit is pure werkelijkheid. Blijkt dat de familie afkomstig is uit Nederland. De kinderen alleen nog “goeden dag” zeggen, hun grootouders zijn destijds naar Canada gekomen. Al snel lopen we naar de paarden die op ons te wachten staan. Nu wordt het echt.

Onze dochter mag als eerst op haar paard Poncho. Ze vindt het zo spannend dat er een “big smile” op haar gezichtje komt, (die gaat er de komende uren ook niet meer vanaf) en er komt helemaal geen geluid meer uit haar (heel erg ongewoon, zoals jullie wel weten). Onze zoon is een echte cowboy, die zit er ook zo op. Als iedereen in het zadel zit, kunnen we vertrekken voor onze “Canyon Ride”. Lauren gaat als eerst na de begeleidster (wel een fijn gevoel voor mama, die al genoeg te doen heeft om zelf in het zadel te blijven). Paarden mogen onderweg niet stoppen voor te eten, maar die dieren hebben een eigen wil, dus het Poncho wordt aan een touw genomen, zodat die niet meer kan stoppen om te eten. Nu volgen de anderen ook beter. Lennart “de cow-boy” geniet met volle teugen, zit bijna achterstevoren op het paard, houdt zich nauwelijks vast, ga zo maar door. Op een bepaald ogenblik lopen we boven over een richel, dus je kan hier zo een 10-tal meter omlaag donderen met paard en al. Maar alles gaat goed

We (lees Caroline) zitten zelfs zeer ontspannen op het paard en genieten van de natuur. Af en toe versnelt mijn paard dus dat is lachen, gelukkig blijf ik in het zadel zitten. Te snel (niet voor onze billen) is de rit voorbij, volgende keer gaan we een hele dag, met een echte bbq door de cowboys bereid! Als we terug lopen richting de camping, blijkt dat ze een kleine inschattingsfout gemaakt hebben ivm de breedte van hun aanhanger met enorme hooibalen. Er staat zelfs een groot bord op met “wide load” maar ze hebben zich vastgereden tegen hun eigen inrit.

’s Middags lopen we terug naar Abraham Lake en genieten van de rust, Lennart en JP proberen een constructie van grote keien te maken. De rest zit lekker aan de waterkant, en doet een poging om te lezen. Lukt dit niet, nou dan is er nog altijd het schitterende uitzicht en de totale rust om van te genieten.

Bezienswaardigheden Abraham Lake

Campings & RV parks in Abraham Lake


Canadese dollars nodig?
Valuta Canada
Vraag je valuta voor Canada makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Canada
Vraag je visum voor Canada hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Canada
Huur je camper voor Canada makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Canada
Regel je vliegtickets voor Canada makkelijk hier online.

Route Jasper -Abraham Lake (200km - 2,5uur)

Reisgids Canada

Reisgids Canada

Reisgids Canada

Niet gevonden?

Je Canada reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Rondreizen door Canada | FOX.nl