Vlag van Amerika

Reisverslag Badlands


Het Badlands National park ligt in het zuidwesten van South Dakota en beschermt een haast onaards landschap bestaande uit rotspilaren en steile kloven. Er zijn in de Badlands fossielen gevonden van dertig miljoen jaar oud. Ook vonden archeologen hier overblijfselen van neushoorns en sabeltandtijgers. In dit kale gebied leven nu nog bizons, dikhoornschapen, prairiehonden en (bedreigde) zwartvoetige fretten. Je kunt er schitterende wandelingen maken. Meer informatie vind je in het visitor center. De Badlands Loop Road geeft een goede indruk van dit uitgestrekte gebied en biedt prachtige uitzichtpunten.

Dag 6: Badlands National Park

Na een lange tocht vanuit de Rocky Mountains komen we laat in de middag in de Badlands aan. Onze camping, Cedar Pass Campground, is ideaal gelegen, in het Badlands Nationaal Park en vlak naast het visitor center. Onze eerste stop is dan ook het Ben Reifel Visitor Center (in de zomer open tot 19.00uur).  Dit Visitor Center is vernoemd naar de eerste Native American die lid is geweest van het Amerikaans Huis van Afgevaardigden (van 1961 tot 1971).

Dichtbij het visitor center hebben we verschillende korte trails gedaan:

Window trail
Een korte wandeling van 0,4 km naar een natuurlijk "window" in de Badlands walls.

Door trail
Een wandeling van 1200 meter (heen en terug) over een houten wandelpad naar een natuurlijke "deur" in de Badland wall met schitterend uitzicht over de Badlands.

Notch trail
Een niet zo'n makkelijke wandeling van zo'n 2,5 km: eerst langs een canyon, daarna langs een trap steil omhoog om vervolgens langs een richel een geweldig uitzicht te hebben. Voor een echte indruk van de Badlands mag je deze mooie trail niet missen!

's Avonds staat er een ranger programma gepland. Om 21.00uur geeft een park ranger in het amphitheater bij de Cedar Pass Campground een presentatie over de Badlands. Aansluitend is er, helaas alleen in de weekenden een, "Night Sky Viewing" waarbij met behulp van lange telescopen en met toelichting van de rangers de sterrenhemel wordt bekeken.

Laat op de dag en vroeg in de ochtend zijn de Badlands op zijn mooist: geen felle zon, maar mooie schaduwpartijen.


Dag 7: Badlands Loop Road

Vandaag gaan we de Badlands Loop Road (Highway 240) afrijden. Dit is een bochtige en soms steile weg van 28 mijl lang; onderweg kom je veertien uitkijkpunten en diverse wandelpaden tegen. In Wall kun je het gloednieuwe Wounded Knee museum bezoeken. Wij vervolgen onze weg naar Rapid City en de Blackhills.

Badlands National Park

Badlands Ceder Pass Campground
Badlands Notch Trail

Badlands Loop Road

Bezienswaardigheden
Badlands

Informatie Badlands

Badlands Campground

Dollar's nodig?
Valuta Amerika
Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.
Esta nodig?
Visum hawaii
Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Amerika
Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets Amerika
Regel je vliegtickets voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 6: Rocky Mountains NP naar Badlands NP (635km, circa 7 uur)

Reisgids Badlands

Niet gevonden?

Je Badlands reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur