Vlag van Amerika

Reisverslag Crater Lake NP


Het Crater Lake National Park in Oregon is absoluut een bezoek waard. Het bijna cirkelronde, donkerblauwe meer is een caldeira die zo'n 7700 jaar geleden ontstaan is door de uitbarsting van Mount Mazama. Het Crater Lake heeft een doorsnede van 9 km en is uitsluitend gevuld met smelt- en regenwater. In het meer ligt het kleine Wizard Island dat je met een boottocht kunt bezoeken. Populair is de 50km lange rondrit langs de rand van de krater.

Dag 19: Crater Lake National Park

Vandaag verlaten we het Lassen Volcanic National Park en rijden verder noordwaarts richting Oregon. Ons einddoel vandaag is het Crater Lake National Park. Veel toeristen bezoek dit bijzondere meer op een doortocht. Gezien de reisafstanden hebben wij echter besloten om te overnachten in de beroemde Crater Lake Lodge, gelegen aan de rand van de rim (kraterrand). Belangrijke tip: boek (heel) vroeg, minstens een half jaar van te voren. En vraag om kamers met lake view op de hogere verdieping. De beste kamers zijn deluxe lake side corner rooms (201 / 221 / 301 / 321).

Het grote voordeel van overnachten bij Crater Lake is dat je op je gemak zonder al te grote hordes toeristen in de namiddag en vroege ochtend de rim kunt bezoeken.  De lodge zelf ademt een sfeer uit van vervlogen tijden. Buiten heb je heerlijke stoelen met schitterend uitzicht op het meer.

De boottocht over het meer naar Wizard Island is vrij kostbaar en bovendien moet je vroeg reserveren. Aangezien wij later in de middag pas aankomen, besluiten wij niet de boottocht te doen, maar wel via de Cleetwood Trail af te dalen naar het meer en de bootdocks. De afdaling is echt behoorlijk pittig, zo'n 1,8km lang. Je wordt wel beloond met mooi uitzicht aan de rand van het meer. Het meer is een van de diepste ter wereld en heeft erg schoon water. Na een uurtje op de rotsen van de zon en uitzicht genoten te hebben, klimmen we de bijna 2 km. weer omhoog richting de kraterrand. Tijd voor een hapje eten en genieten van de Crater Lake Lodge.
Oregon | Crater Lake National Park
de indrukwekkende caldreira wand
Oregon | Crater Lake Lodge
beste uitzicht vanaf crater lake lodge
Oregon | Crater Lake National Park
zonsopkomst boven crater lake

Crater Lake National Park

Informatie Crater Lake National Park

Overnachten in Crater Lake National park

Dollar's nodig?
Valuta Amerika
Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.
Esta nodig?
Esta Amerika
Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Amerika
Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets Amerika
Regel je vliegtickets voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 19: Lassen Volcanic NP naar Crater Lake NP (350km, circa 3,5 uur)

Reisgids Crater Lake National Park

Niet gevonden?

Je Crater Lake National Park reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur