Vlag van de VS

Reisverslag Kauai  (Kaua'i)


De archipel Hawaii, de vijftigste staat van de Verenigde Staten, ligt midden in de Stille Oceaan en bestaat uit een groot aantal atollen en eilanden. De 8 belangrijkste eilanden zijn: Oahu (met de hoofdstad Honolulu), Hawaii (het grootste eiland), Maui, Kauai, Niihau, Molokai, Lanai en Kaho'olawe. Kauai is het eiland der tuinen. Lange witte zandstranden, regenwouden en watervallen. Hier zijn veel films opgenomen, zoals King Kong, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Op Kauai bevindt zich de natste plek ter wereld: Mount Wai'ale'ale ontvangt jaarlijks 11,7meter regenval. De Napali kustlijn is een van de mooiste ter wereld.

Dag 26 - 30: Aloha Kauai

Al onze verwachtingen voor een tropisch eiland midden in de Pacific zijn uitgekomen op Kauai (of Kaua'i zoals de eigenlijke naam is). Voor velen een onbekend eiland op Hawaii, maar volgens de kenners (en wij nu dus ook) het mooiste eiland. Na 3 weken met de camper rondgetrokken te hebben in zuidwest Amerika, zijn we vroeg in de ochtend uit San Francisco vertrokken. Wij verbleven 5 dagen in het Aloha Beach resort (inmiddels hernoemd in het Hilton Beach Hotel). Met onze huurauto hebben we diverse uitstapjes gemaakt. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de schitterende, ongerepte Na Pali kustlijn in het oosten. Wij hebben deze kust kunnen bewonderen vanaf de zee met de Na Pali Snorkel Excursie van Holo Holo Charters. Een absolute aanrader! Heb je minder tijd of word je snel zeeziek, doe dan een stuk van de Kalalautrail. Deze trail is 17,5 km lang en loopt van Ke'e Beach tot Kalalau Beach. Wij deden een stukje vanaf het adembenemende Ke'e beach en genoten daarna lekker op het strand.

Als je in Kauai bent kan een bezoek aan een echte Luau niet ontbreken. Wij bezochten de Garden Luau van de Smith Family. Rond 5uur 's middags werden we verwacht op het uitgebreide landgoed en konden we rondkijken in de mooie tuin. Een uurtje later vond de Imu Ceremony plaats. Een Kalua varken wordt omwikkeld met bladeren en langzaam gekookt in een ondergrondse oven. Daarna is het tijd voor cocktails en muziek en een uitgebreid buffet. De avond wordt afgesloten met een geweldige Aloha show!

Er zijn nog 2 andere redenen waarom Kauai absoluut de moeite waard is. Op 20 januari 1778 zette ontdekkingsreiziger James Cook op zijn 3de reis door de Pacific, voet aan wal in de haven van Waimea in Kauai en ontdekte daarmee Hawaii (de eilanden werden door hem in eerste instantie de Sandwich eilanden genoemd, naar de 4de Graaf van Sandwich). Wij bezoeken zijn memorial en indrukwekkend standbeeld. Van daar uit is het slechts een stukje verder na het Waimea Canyon State Park. De Waimea Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd. En niets is teveel gezegd. Bekijk deze video om een goed beeld te krijgen van de schoonheid van deze canyon.

Vanaf de Waimea Canyon  is bovendien het 'verboden eiland' Niihau te zien. Dit eiland wordt bewoond door 125 volbloed Hawaiianen en is niet toegankelijk voor bezoekers (tenzij uitgenodigd) Het eiland is in handen van de Robinson familie. Deze familie heeft voor dit isolement gekozen om de oorspronkelijke cultuur te behouden. Het eiland is zelfvoorzienend. De bewoners zijn vrij om het eiland te verlaten, maar hebben gekozen om op dit eiland, vrij van invloeden buitenaf, te blijven wonen. Het eiland staat bekend om haar prachtige schelpensieraden.

Kauai | Aloha
gratis hula show in coconut marketplaceKauai | Surfing
surfers op weg naar de hoge golvenKauai | Hanalei Valley
uitkijkpunt Hanalei valleyKauai | James Cook Memorial
james cook memorial

Bezienswaardigheden
Kauai

Informatie Kauai

Hotels op Kauai

Dollar's nodig?
Valuta Amerika
Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.
Esta nodig?
Visum hawaii
Vraag je Esta voor Amerikahier online aan.
Hotel  nodig?
Hotels Kauai
Regel je hotel voor Kauai makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets Hawai
Regel je vliegtickets voor Hawai makkelijk hier online.

Reisgids Hawaii

Niet gevonden?

Je Hawaii reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >