Vlag van de VS Reisverslag Maine


De staat Maine (ME) ligt in het Noordoosten van de VS en heeft als bijnaam "Pine Tree State". Het grootste gedeelte van de staat Maine is heuvelachtig en bebost. De lange kustlijn is indrukwekkend met mooie vuurtorens en vele eilandjes voor de kust. Hier wordt nog altijd druk op kreeft gevist.

Je vindt er leuke vissersdorpjes. Qua natuur spant Acadia National Park natuurlijk de kroon. Een bezoek aan dit mooie park mag niet ontbreken tijdens je rondreis door New England.

Dag 5: op weg naar Freeport

Voordat we aan onze rondreis beginnen hebben we nog genoeg tijd om even te gaan kijken bij het beroemde seafood restaurant Woodman's in Essex.

Vervolgend draaien we de Interstate 95 op, op weg naar Maine. In Maine noemen ze deze weg de MaineTurnpike. We laten het winkelparadijs Kittery links van ons liggen (we gaan nl. uitgebreid shoppen in New Hamsphire) en dat doen we ook met het kunstenaarsdorpje Ogunquit.

Onze eerste bezienswaardigheid vandaag wordt Kennebunkport, een bekoortlijk en traditioneel dorpje aan zee. Impossante herenhuizen, villa's en een kleine haven waar de kreeftenvissers hun vangst binnen brengen. Via Ocean Drive gaan we op zoek naar Spouting Rock (schuimfontein) en Walker's Point, het buitenverblijf van oud president Bush. Tenslotte nemen we nog een kijkje in Cape Porpoise, een klein authenthiek dorpje, waar je het echte Maine nog kunt terugvinden.

Volgende stop wordt Portland en dan met name Cape Elizabeth en de meest gefotografeerde vuurtoren van Maine: de Portland Head Light, in 1791 ingesteld door George Washington, de eerste president van Amerika.

Laat in de middag komen we aan in Freeport, waar we het legendarische warenhuis L.L. Bean bezoeken. Deze outdoor winkel is 24 uur per dag geopende, 365 dagen per jaar en megagroot. Van hieruit is het nog een kort ritje naar onze camping: Meadowbrook.

Kust van Maine New England
pittoreske kust van MainePortland Head Light
Portland Head LightLL Bean New England
LL Bean in Freeport
Popham Beach New England
genieten op Popham Beach


Dag 6:  Relaxen op Popham Beach

Het is vandaag schitterend weer: tijd voor een stranddagje. We brengen een bezoek aan het mooie Popham Beach State Park. Op het zandstrand is het prima vertoeven. Er ligt veel aangespoeld hout, de kinderen zijn er uren zoet mee.

Een dagje aan het strand in Maine sluit je natuurlijk in stijl af. Wij gaan verse kreeft eten bij Five Islands Lobster. De kreeft mag je zelf uitzoeken en wordt vers klaargemaakt. Daarna is het heerlijk smullen met uitzicht op de pittoreske kust van Maine. Een echte aanrader!

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Bezienswaardigheden Maine

Route Dag 5: Boston - Freeport (192 km, 2 uur)

Reisgids New England

Reisgids New England

Reisgids New England

Niet gevonden?

Je New England reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reizen Amerika