Vlag van de VS

Reisverslag Monterey


Monterey wordt ook wel de Old Pacific Capital genoemd. Het is een historische stad met veel Spaanse koloniale bouwkunst. Monterey was de eerste hoofdstad van de staat Californië en kende een rijk verleden. De bekendste straat in Monterey is Cannery Row, ofwel "straat van de bliksardientjes". Het inblikken van Sardientjes was ooit een bloeiende industrie in Monterey, maar in de jaren '70 viel dit helemaal weg. Tegenwoordig trekt Monterey miljoenen toeristen, mede dankzij het geweldige Monterey Bay Aquarium.  Monterey is ook het beginpunt van Big Sur. Big Sur is niet alleen een klein plaatsje langs de schitterende highway 1, maar staat ook voor de hele kuststreek tussen grofweg Monterey - Carmel tot aan San Simeon (bij Hearst Castle).

Dag 2:  San Francisco - Monterey

's Morgens is het vroeg opstaan. Immers, onze camperverhuurder El Monte komt ons met een early departure ophalen en zou dat rond 6.45 doen. We zijn om 6.40 bij de lobby en gelukkig maar, de Bulgaare chauffeur was bijna zonder ons weggereden. Wat volgt is een leuke sitesightseeingtour door San Francisco Down Town. Daar moeten we immers de andere gasten gaan ophalen. Na een dik uur komen we om 8.00uur bij El Monte aan. Ze hebben het daar strak geregeld en binnen 2 uur zijn we klaar om te vertrekken. We zijn zeer tevreden over onze RV. Hij is nl. groter en nieuwer dan we besteld hadden: 26ft, nieuwste bouwjaar, met een zogenaamde slide-out. Nooit gedacht dat dat zo veel ruimte zou schelen.

Daarna een verplicht nummertje: inkopen doen bij Safeways. We vullen snel een kortingskaart in en gaan vervolgens ons best doen met het plunderen van de winkel: we gaan toch maar liefst 3 weken op weg. De kortingskaart levert ons meteen $ 100,- voordeel op! (de winkelwagen was wel erg vol!).

We zijn op weg naar Monterey, de oude sardienenblik hoofdstad. Onze bestemming is echter het Monterey Bay Aquarium, gelegen aan de beroemde Cannery Row. We kijken onze ogen, wat een mooi aquarium! Voor de kinderen zijn er veel doe activiteiten. Jammer dat we niet de hele dag kunnen blijven. Laat in de middag vertrekken we naar Pebble Beach voor de 17 miles drive. Deze route van 27km brengt je bij meer dan 20 bezienswaardigheden langs de Pebble Beach en het Del Monte Forest. In 1880 opende hier Hotel Del Monte en werd al snel een toeristische attractie. Ons vallen met name de schitterende huizen op. Wat een voorrecht om hier te mogen wonen.

Om 18.30 verlaten we de 17 miles drive en gaan op weg naar Carmel en onze camping in Pfeifer Big Sur. We zien al meteen langs de weg een bord dat aangeeft dat de highway 1 afgesloten is. Dat kan toch niet waar zijn! Het is nl. de enige weg die naar onze camping leidt en deze weg moeten we morgen de halve dag gaan volgen. Wellicht zijn ze aan de weg aan het werken en kunnen we er toch langs.

Langzaam breekt de zon door en krijgen we een schitterend uitzicht op de Big Sur. Helaas volgt weer een bord dat de snelweg afgesloten is. We wagen het er toch maar op. Inmiddels zien we niet veel auto's meer, wel borden langs de weg waarop staat "thank you firefighters". Binnen 5 minuten zien we inderdaad een wegafzetting en een politiewagen. Wat blijkt: Big Sur staat in brand en hoogstwaarschijnlijk is onze camping ook afgebrand. Er zit ons niks anders op dan om te draaien en snel een nieuwe rv campground te zoeken. Na even rondbellen vinden we gelukkig snel een plekje redelijk dichtbij en worden we vriendelijk ontvangen bij Carmel By the River RV. Ondanks de leuke dag balen we dat we morgen niet de Big Sur en de kustweg highway 1 kunnen bereiden. Van de andere kant: gezien de mist die in deze periode hier hangt, hadden we hoogstwaarschijnlijk toch geen mooie vergezichten gehad.

Monterey | Rondreis zuidwest Amerika
cannery row in MontereyMonterey | Rondreis zuidwest Amerika
kwallen in Monterey Bay aquariumMonterey | Big SUr
highway 1 is dichtMonterey | Carmel
netjes op een rijtje bij Carmel RV

Bezienswaardigheden
Monterey

Informatie Monterey

RV Parks in Monterey

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Vraag je gratis offerte makkelijk hier online aan.

Route Dag 2: El Monte San Francisco (Dublin) naar Monterey (150km, circa 2 uur)

Reisgids Californië

Niet gevonden?

Je Monterey reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >