Vlag van Amerika

Reisverslag Sedona


Sedona, in het Noorden van Arizona, werd in 1902 gesticht door pionier  Sedona Schnebly die hier een huis met tuin neerzette. Inmiddels is Sedona uitgegroeid tot een mekka voor toeristen, waar zowel natuur- als kunstliefhebbers (met veel western art) hun hart kunnen ophalen. Vanaf de jaren '80 werd Sedona ook een belangrijk centrum voor spiritualiteit. Sedona is meerdere malen uitgekozen als een van de mooiste plekken in de VS. In Red Rock Country met als middelpunt de Oak Creek Canyon kun je prachtige rode rotsformaties zien in een gevarieerd landschap vol wildernis. Er is veel te zien en te beleven. Trek genoeg dagen uit als je naar Sedona komt.

Dag 5: Op weg naar Red Rock Country

Vandaag de langste rit van de hele reis. Vanmorgen vroeg zijn we vertrokken uit Joshua Tree NP, ruim 12 uur onderweg en helemaal murw van de hitte. Onderweg moeten we maar liefst 2 keer tanken, zoveel slurpt onze camper. De weg naar Sedona gaat door een flink stuk woestijn, hier en daar duikt een RV-park op dat volledig afgeleeft uitziet. Je kunt je afvragen wie hier in de hitte gaat zitten. Het 2de deel van de rit gaat door de bergen. We stijgen tot boven de 2000meter, de motor van onze camper loeit weer verschrikkelijk, maar het landschap wordt steeds mooier. We gaan langs slingerwegen omhoog en omlaag met prachtige uitzichten.

Het spookstadje Jerome heeft hele smalle straatjes, niet zo handig als je met een brede RV bent. Eindelijk komt Sedona in zicht. Onze Cave Spring Camping ligt aan de andere kant van de stad, dus we doorkruisen de hele stad. Het lijkt alsof we in een film zijn terecht gekomen. Allemaal saloonachtige winkeltjes, ziet er erg gezellig uit. Ook zien we het kantoor van Red Rock Jeep liggen, hoeven we daar morgen niet meer naar te zoeken. De camping blijkt toch nog een flink stuk buiten Sedona te liggen: er lijkt geen einde te komen aan de slingerweg. De Office is al gesloten, het immers al 19.30uur. Gelukkig komt een vriendelijk koppel (achteraf blijkt dit de campinghost te zijn) ons de weg wijzen. De 24inch plaatsen zijn krap voor onze 27inch camper, maar we een geweldige plek om te picknicken en bbq-en. Met zicht op een geweldige sterenhemel gaan we slapen.

Sedona | Rondreis Zuidwest Amerika
gezellig Sedona in Red Rock CountrySedona Jeep Tour | Rondreis Zuidwest Amerika
met de Jeep door Oak Creek Canyon
Sedona Slide Rock | Rondreis Zuidwest Amerika
Slide Rock SPSedona Slide Rock | Rondreis Zuidwest Amerika
lekker afkoelen in de Slide Rocks

Slide Rock en Jeeptour

Bij het inchecken op de camping krijgen we het advies om eerst naar de Slide Rocks te gaan. Het kan er namelijk erg druk worden. Rond 9.30uur komen we aan op de parkeerplaats van het Slide Rock SP. Gelukkig zijn er ook hier parkeerplaatsen voor RV's. We lopen de trappen af naar beneden en zoeken een leuk plekje op de rotsen om te zitten. Het water voelt in eerste instantie ijskoud aan, maar gelukkig is het mooi weer en voelt het snel lekker verkoelend. Het is overal spekglad, lopen is moeilijk en je moet erg opletten om niet onderuit te glijden. Maar als je je gewoon met de stroom laat meeglijden, is het onvergetelijke ervaring! Rond 12.00uur wordt het te warm en besluiten we weg te gaan. Bij de ingang blijkt een gigantische file te staan, maar helaas is het parkeerterrein vol.

In Sedona gaan we de winkeltjes bekijken, inkopen doen en een hapje eten. Om 14.00uur worden we verwacht voor de Redrock Jeep Tour. Jim, volledig in Cowboy stijl, is onze chauffeur voor de rough-tour (de andere tour gaat nl. gewoon een rondje door de stad). Het blijkt een goede keuze, we lachen heel wat af en stuiteren van links naar rechts als we door droogstaande rivierbeddingen rijden en trappen op en af rijden. Jim geeft ons ook nog een demonstratie van zijn revolvers en vertelt geweldige verhalen. Hij blijkt vroeger sherrif in Jerome te zijn geweest.

Video over Slide Rock

Video over de Jeep Tour

Bezienswaardigheden
Sedona

Informatie Sedona

RV Parks Sedona

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 5: Joshua Tree naar Sedona (603km, circa 11 uur!)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Amerika reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur