Vlag van de VSReisverslag Washington DC


De stad Washington DC, hoofdstad van de Verenigde Staten, is vernoemd naar de eerste president van de VS: George Washington. In 1790 besloot het Amerikaanse parlement om een stuk land, geschonken door de staat Maryland, te gebruiken voor de vestiging van de nieuwe regering. DC staat voor District of Columbia, het speciale federale district, genoemd naar een oude naam voor de VS: Columbia (weer afgeleid van Columbus). Tegenwoordig is Washington meer dan enkel het politieke centrum van de Verenigde Staten. Dankzij het Smithsonian Instituut heeft de stad een uitgebreid aanbod aan musea. Daarnaast is Washington ook een stad vol monumenten en absoluut een bezoek waard.

Dag 36: Washington

Binnen 3 uur na vertrek uit New York Penn Station (midden in Manhattan) zijn we aangekomen in Washington Union Station midden in Washington DC. Op nog geen 500 meter van het station ligt ons hotel het Hyatt Regency Washington on Capitol Hill, ideaal gelegen voor een bezoek aan Washington DC. De metro halte Judiciary Square ligt op loopafstand.

We hebben ons thuis niet echt goed meer kunnen voorbereiden op ons bezoek aan Washington DC. Hier zullen we de komende 2 dagen toch wel een beetje spijt van krijgen. Voor veel bezienswaardigheden moet je tickets tijdig vooraf reserveren. Deze algemene site geeft een goed beeld van wat Washington DC te bieden heeft. Onze 2 dagen hier blijken veel te kort te zijn!

Washington City |
het Capitool

Washington City |
Lincoln memorial reflecting pool

Washington City |
Lincoln Memorial

Washington City |
Korean War Veterans Monument

Washington City |
Vietnam Veterans Monument

Dag 37: Musea in Washington DC

We starten vandaag met een bezoek aan de Explorers Hall, het museum van National Geographic. Het is een interessant museum met een mooie speciale tentoonstelling over Zheng He, de beroemde Chinese ontdekkingsreiziger. 

Onze volgende halte, op loopafstand van het museum, wordt het Witte Huis. Voor alle Amerikaanse Presidenten, behalve de eerste, George Washington, is het "White House" de officiële presentiele residentie geweest. President John Adams was in 1800 de eerste inwoner. Het Witte Huis is overigens altijd wit geweest (en dankt zijn naam aan een laag beschermde witkalk), maar werd eerst President's Palace genoemd.

Vanaf het Witte Huis lopen we naar de National Mall, een langgestrekte strook grasland met langs beide zijden indrukwekkende musea en monumenten. Op "The Mall" zijn bijna 20 musea te vinden, wij hebben de volgende 3 musea uitgekozen:De musea zijn zo uitgebreid en interessant dat we veel te weinig tijd hebben. Maak daarom vooraf een goede planning, of blijf gewoon een dag langer. Moe maar voldaan gaan we vroeg slapen.

Dag 38: naar huis

Vandaag is niet alleen onze laatste dag in Washington, maar ook de laatste dag van een geweldige reis. Wat ons betreft is dit een echte halve wereldreis geweest. We hebben fantastische steden gezien ( New York, Washington DC, San Francisco, Las Vegas) geweldige nationale parken ( Yosemite, Zion, Bryce, Arches, Grand Canyon, Sequoia) en een fantastische eiland ervaring op Kaua'i in Hawai'i. De Verenigde Staten hebben echt een verpletterende indruk op ons achtergelaten. Dat hadden we niet verwacht. We zullen zeker terugkomen!
Washington City |
Washington Monument

Bezienswaardigheden Washington DC

Memorials: Smithsonian Musea:

Hotels in Washington DC


Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Vraag je gratis offerte makkelijk hier online aan.

Route Dag 36: New York Penn Station naar Washington DC (360km, circa 3 uur)

Reisgids Washington

Niet gevonden?

Je Washington reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >