Vlag van Amerika

Reisverslag Yosemite


Yosemite Nationale park staat bekend als het eerste beschermde natuurgebied ter wereld.  Wie aan Yosemite denkt, ziet rotsen voor zich. Overal vormt het graniet een ruw grijs doek waarop bleekgroene bossen, glinsterende zilverkleurige meren en waterstromen geschilderd lijken. Twee grote rivieren, de Merced en de Tuolumne, ontspringen in Yosemite en doorsnijden het park. Het hart van Yosemite wordt gevormd door de Yosemite Valley: een door gletchers onstaan dal met de wereldberoemde Half Dome en El Capitan granieten rotswanden. Al deze schoonheid valt in het niet bij de oorsprong van de naam Yosemite: de naam betekent letterlijk "zij die doden" en refereert aan de oorspronkelijke indianenstam die hier woonden.

Dag 18 Yosemite: de Tioga Pass

Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We vertrekken uit Las Vegas, rijden langs Death Valley NP (helaas niet toegestaan met de camper in verband met de hoge temperaturen!) en via highway 95, 6 bereiken we State Route 120, de Tioga Road. Volgens velen een van de mooiste autoroutes in de VS met op 3,031km hoogte de Tioga Pass, de hoogst bereidbare bergpas van het land (check van te voren wel even of de pas open is!). De Tioga Road voert dwars door de Sierra Nevada. De oost ingang van het Yosemite NP ligt boven op de Tioga Pass. Morgen zullen we vanaf grote hoogte de vallei in rijden. Vandaag stoppen we echter bij onze camping Tuolumne Meadows Campgroud. Een schitterende camping langs de Tuolumne rivier.


Dag 19 Yosemite: de Valley

Als we wakker worden is het koud, maar het belooft het mooie dag te worden. Voordat we doorrijden naar de Valley gaan we eerst een wandeling maken bij de Tuolumne Meadows. De trail naar Elizabeth Lakes (circa 7,5km) start vanaf de camping en is echt schitterend. We genieten volop van de zuivere berglucht en de mooie omgeving en het ijskoude water van de Elizabeth Lakes.

Na de middag rijden we weg richting The Valley. De Tioga Road daalt langzaam en het uitzicht bij elke bocht is weer adembenemend. Onze volgende camping ligt midden in Yosemite Valley: Lower Pines. Vergeleken met de Tuolumne Meadows Campground valt deze een beetje tegen. De camping ziet er een beetje uitgeleefd uit en het is er, midden in The Valley, natuurlijk hardstikke druk. Gelukkig hebben we mooi uitzicht. Vanuit onze camper kijken we rechtuit op de Half Dome, bijna 2700meter hoog.Dag 20 Yosemite: de Falls

Vandaag laten we de camper lekker staan en gaan we een paar mooie trails lopen. De Bridalveil Fall Trail is makkelijk, kort en druk bezocht. Deze bruidsluierwaterval valt vanaf 190meter hoogte naar beneden. De Vernal Fall Trail begint direct achter onze camping bij het Happy Isles Trail head en vergt iets meer klimmen. Maar dat is snel vergeten als we vlak ons pad een jonge beer door het bos zien lopen! Via de mist trail bereiken we de voet van de Vernal Fall. Het stukje naar de top lijkt ons net een beetje te heftig voor met kleine kinderen. Gelukkig kunnen we volop genieten aan de voet van de Vernal waterval.

Tiogapass Yosemite | Rondreis Zuidwest Amerika
tioga pass yosemiteTuolumne Meadows | Rondreis Zuidwest Amerika
ijskoud water van de Elizabeth LakesYosemite | Rondreis Zuidwest Amerika
watch out: bear country!Yosemite | Rondreis Zuidwest Amerika
eindelijk de Vernal Fall

Bezienswaardigheden
Yosemite

Informatie Yosemite

RV Parks Yosemite

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 18: Las Vegas naar Yosemite NP (560km, circa 6,5 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Yosemite reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!