Vlag van Amerika

Reisverslag Zion


Midden in het rotsachtige hart van het canyonland in Zuid-Utah ligt Zion Nationaal Park. Hier toont de natuur zich in haar meest dramatische gedaante. Het park is een ontzagwekkende opeenvolging van torenhoge zandsteenmonolieten, smalle sleufcanyons en snelstromende rivieren en beken. De mormoonse kolonisten die zich hierverwege de 19de eeuw vestigde, waanden zich in het hemelse land van de Heer, en noemde het "Zion".  In 1919 werd dit gebied uitgeroepen tot nationaal park.

Dag 16: Zion

Zodra we wakker worden, zien we dat het voor het eerst bewolkt is. We besluiten snel te vertrekken, zodat we meer tijd hebben in Zion. Maar ja, eerst nog even tanken. En met een tankpistool dat steeds afslaat, en een beperkt bedrag dat je per creditkaart mag tanken, ben je zo een kwartier verder. Rond 9.15 vertrekken we uit Bryce Canyon. Al snel zien we in de verte de eerste blauwe lucht. We verlaten scenic byway 12  voor nummer 89 en dalen een flink stuk. Na anderhalf uurtje staan we al voor de oostingang van Zion National Park.

Aangezien onze camper hoger is dan 11feet (en gelukkig lager dan 13ft), moeten we $ 15,- bijbetalen voor een escorte door de 1mile Mount Carmel tunnel. Voordat we bij de tunnel komen stoppen we even bij de eerste bezienswaardigheid: de CheckerBoard Mesa. De Mesa is ontstaan uit versteende zandduinen en het opmerkelijk geruit oppervlakte lijkt op een dambord. Dit patroon is ontstaan aan horizontaal verlopende afzettingen in de duinen en latere uitdiepingen van verticale breukvlakken door watererosie. Aangezien onze camping Zion River Resort een stukje buiten het nationaal park ligt, parkeren we onze camper en nemen de gratis shuttle bussen voor de Zion Canyon Scenic Drive. Onze eerste stop is bij de Weeping Rock, waar we een korte trail (1km) nemen. Volgende stop is bij Tempel van Sinawava, het beginpunt van onze tocht door de Narrows. Dit is een echt een spectaculaire trail, waarvan het pad door een sleufcanyon loopt, waar ook de Virgin rivier doorheen loopt. De wanden torenen soms 600meter boven je uit, terwijl het soms maar 6meter smal is. Let wel goed op het weter! Bij regenval kunnen plotseling overstromingen voorkomen en dan kun je geen kant meer op.

Laat in de middag komen we aan bij onze camping Zion River Resort, waar we meteen het zwembad in duiken om lekker af te koelen.

Zion Checkerboard Mesa | Rondreis Zuidwest Amerika
checkerboard mesa 


Zion Narrows | Rondreis Zuidwest Amerika
op weg naar de Narrows 


Zion Narrows | Rondreis Zuidwest Amerika
ploeteren door de Narrows 


Zion River Resort | Rondreis Zuidwest Amerika
ons plekje bij Zion River Resort

Bezienswaardigheden
Zion

Informatie Zion

RV Parks Zion

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 16: Bryce Canyon NP naar Zion NP (155km, circa 2 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Zion reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur