Wereldreizigers


Elke generatie heeft zijn eigen ontdekkingsreizigers. Van Zheng He, Marco Polo of Columbus, tot de meer moderne reizigers zoals Floortje Dessing, Boudewijn Buch, Carolijn Visser of Tom Waes.

Tom Waes

Tom Waes (Reizen Waes)

Tom Waes is Vlaanderens grootste avonturier. Hij loopt 250 km door Marokko (Tomtesteron), hij fietst met een voorhistorische fiets van Bordeaux naar Parijs (Wauters vs Waes) en hij trekt naar de meest exotische en bizarre plekken op deze planeet (Reizen Waes). Maar tegelijk is Waes een man van warmte, van vriendschap, van ontroering en van de gulle lach.


Meer over Reizen Waes >

Floortje Dessing

Floor heeft jaren gewerkt voor RTL travel, samen met haar co-host Chris Zeegers. In de zomer van 2007 stapte Floortje van de grootste commerciele zender RTL over naar de kleinste publieke: Llink. Bij deze idealistische omroep presenteerde Dessing twee jaar lang het programma ‘ 3 op reis’, samen met Sebastiaan Labrie en Froukje Janssen. In mei 2009 trad ze in dienst bij BNN waar ze tot in 2015 diverse series 3 op reis voor is gaan maken.

Meer over Floortje >
Floortje Dessing
Boudewijn Buch

Boudewijn Büch

Ik reis welbeschouwd maar om één reden: "ik controleer al meer dan een kwart eeuw in alle uithoeken van de aardbol of de atlas klopt", aldus de in 2002 overleden schrijver en tv-maker Boudewijn Büch. In werkelijkheid verzamelde hij verhalen, zoals het verhaal achter de uitgestorven dodo op Mauritius of eilandenverhalen, een van zijn fascinaties.


Meer over Boudewijn >

Carolijn Visser

Carolijn Visser (1956) reist al jarenlang over de wereld; haar speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China, Vietnam, Nicaragua en Estland. Haar reisverhalen over deze landen, zoals Buigend Bamboe, Hoge bomen in Hanoi, Tibetaanse Perzikken en Uit het moeras, laten een onafhankelijk schrijfster zien die zich aangetrokken voelt tot mensen die zich onder barre omstandigheden staande weten te houden.


Meer over Carolijn >
Carolijn Visser
Bruce Perry

Bruce Parry

Bruce Parry is a former Royal Marine instructor who is now a TV presenter and adventurer, known particularly for the documentary programme series Tribe and Amazone. He has most recently returned from the Arctic, creating a book and TV series for the BBC.


Meer over Bruce >

Dolf de Vries

Dolf de Vries reist altijd op zijn eigen manier: met een rugzak, per trein, boot, bus en fiets. Hij vermijdt de platgereden paden en komt dus altijd thuis met een rugzak vol opwindende tips, feiten en wetenswaardigheden. Vooral de reisboeken, over India, China, Ierland, China, Indonesie, Argentinie- Brazilie, Vietnam en Australie, bezorgden hem een groot publiek. Alle boeken zijn uitgekomen onder de titel "in een Rugzak".


Meer over Dolf >
Dolf de Vries
Michael Palin

Michael Palin

Michael Palin maakte eerst furore als een van de Monthy Pytons. Daarna werd hij bekend door zijn wereldreizen, zoals van Pool tot Pool, In 80 dagen de wereld rond, Sahara en Himalaya. Op zijn eigen, charmante wijze doet Palin verslag van zijn belevenissen in de zo verschillende cultuurgebieden die hij op de verschillende routes aandoet.


Meer over Palin >

Frank van Rijn

Frank van Rijn koos voor de fiets, volgens hem het beste reismiddel om de wereld te zien: je staat veel dichter bij de locale bevolking dan bijv in bussen of auto's. Je ziet en ervaart de natuur veel beter dan met elke andere manier van reizen, wandelen uitgezonderd. Wat begon als een hobby draaide uit op een levenswijze.


Meer over Frank van Rijn >
Frank van Rijn

De leukste reisboeken