Vlag van Japan

Reisverslag Miyajima


Miyajima: eiland van de Goden

Miyajima (betekent heiligdom -shrine- eiland) is een schitterend eiland van 31 m2 op 30 minuten afstand van Hiroshima en slechts 2 km. verwijderd van het vaste land. Het belangrijkste symbool van Miyajima is de grote (16m) rode Torii die dient als poort naar het Itsukushima heiligdom. Op Miyajima lopen tamme herten rond en je kunt er heerlijk wandelen. Afhankelijk van het getij kun je bij eb tot aan de Torii wandelen, 's avonds zie je met een beetje geluk de zonsondergang weerspiegelen in het water rondom de Tori.


Miyajima

Onze eerste dag in Hiroshima begint bewolkt. We gaan lopend naar het treinstation. Voor onze dagtocht naar Miyajima nemen we niet de tramlijn 2 naar Miyajima-guchi, maar de trein. Deze is nl. veel sneller. Onderweg naar het station stoppen we even bij de VVV, waar we spontaan uitgenodigd worden om mee te doen aan een enquete. Na een lekker ontbijt bij de McDonald's halen we de treinkaartjes naar Mijayima makkelijk uit automaat. In 25 minuutjes zijn we bij de Ferry die al klaar staat en ons in 10 minuten naar het eiland brengt. Begroet door de vele hertjes, lopen we naar de belangrijkste Itsukushima Shinto Shrine (een werelderfgoed) en torii. Toegangskaartjes zijn incl treasure hall, die viel ons wat tegen.


Vervolgens wandelen we naar het begin van de kabelbaan. Met de kabelbaan (Y 1000) kun je in 2 etappes omhoog naar Mount Misen die met 500meter de hoogste berg is op het eiland. Terug kun je met de kabelbaan of je wandelt in 1,5 a 2 uur terug over een van de 3 schitterende wandelpaden. Let wel op, de Omoto route is behoorlijk zwaar! De kleine gondels van de kabelbaan worden volop gekoeld tijdens de stop om vervolgens in rap tempo weer sauna heet te worden. De 2de gondel gaat om de 15 minuten, we moeten even wachten, maar worden vervolgens getrakteerd op mooi uitzicht op de JeJu zee en de vele kleine eilandjes. Inmiddels is het schitterend weer geworden en bloedheet!


Over de wandeling naar de echte top van Mount Misen doen we zo'n 45 minuten. Met de hitte is het behoorlijk afzien. Het eeuwige vuur van Kobi Dashi ziet er tamelijk koel en uitgeblust uit. Vervolgens beginnen we aan de afdaling, 2,8 km omlaag vanuit de top op 523 meter. Na een dik uur en gladde (door zand, mos en water) trappen (we hebben ze niet geteld maar het waren er heeeeel veel) komen we aan bij het  Daisho tempelcomplex. Deze ligt bijzonder sereen in het landschap. In de verte zien we de Tori inmiddels op het droge staan. Het is al na 4 uur en lekker rustig in het tempelcomplex. We kijken onze ogen uit bij de 1000 beeldjes  (echt mooi).


Vermoeid lopen we terug en willen nog even naar de 5 lagen pagode en tempel kijken, totdat we ons plotseling afvragen hoe laat de laatste Ferry teruggaat. Onze zoon dacht rond half zes (volgens ons was zijn zin over), maar uiteindelijk bleek de laatste pas na 22.00 te vertrekken. 5 lange minuten in sneltreinvaart lopend hebben we gedacht de laatste Ferry te missen!

Miyajima | Itsukushima Shrine
Itsukushima tempelcomplex


Miyajima | Rondreis Japan
uitzicht over Jeju eilanden


Miyajima | Rondreis Japan
Daisho tempelcomplex


Miyajima | Rondreis Japan

Itsukushima Shrine

In no-time zijn we weer terug in Hiroshima. We nemen een snelle hap en vallen uitgeteld van een zeer mooie dag snel in slaap.


tips / opvallend:

1. Boek een overnachting in Mijayima, het is echt de moeite waard!

2. Opvallend: de vele drankautomaten onderweg, we hebben geen 5 minuten zonder drinken gezeten

3. Leuk: instappen in de trein netjes in de rij

4. Parkeerplaatsen met autolift staan 3 hoog gestapeld.

5. Fietsen op het voetpad.

6. Tankstations waarbij vanwege plaatsgebrek de stations boven de grond hangen.


Bezienswaardigheden

Handige informatie


Hotels in Miyajima


Reisgids Japan

Niet gevonden?

Je Japan reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Japan

Rondreis Japan