Vlag van Costa Rica

Reisverslag San Jose


San Jose is de hoofdstad van Costa Rica en ligt centraal in het midden van het land. Het is niet echt een aantrekkelijke stad, maar je vindt er wel enkele stijlvolle koloniale gebouwen, zoals het Teatro Nacional, interessante musea en levendige buurten waar je het echte Costoricaanse leven kunt proeven.  Pura Vida!

Dag 1:  Aankomst San Jose

In alle vroegte vertrekken we vanuit Brussel via Madrid met Iberia naar San Jose, de hoofdstad van Costa Rica. We hebben speciaal gekozen voor Iberia, omdat we dan nog in de middag aankomen in San Jose en ons bovendien alle ellende op de Amerikaanse vliegvelden besparen. Na een lange vlucht landen we netjes op tijd in San Jose. Douane en bagage afhandeling gaan heel vlot en buiten worden al vastgeklampt door een chauffeur. Gelukkig is het regelen van een taxi perfect geregeld. De chauffeur neemt je mee na een klein loketje, geeft ons een ticket (met zijn taxinummer op) en na betaling (in dollars of colonnes) mogen we met de taxi mee. Deze brengt ons in een klein half uur na ons hotel Bougainvillea. Alhoewel het bewolkt is, doen we onze zwemspullen aan en springen meteen in het zwembad dat we helemaal voor ons alleen hebben. Met een fris gevoel gaan we naar het restaurant voor ons eerste typische Costaricaanse maaltijd (rijst, bonen, avocado, gebakken banaan, biefstuk, maiskoekjes). Het smaakt heerlijk. Moe maar voldaan vallen we rond 19.00 in slaap.

San JoseSan Jose
San Jose
bloemenpracht in de tuin van het hotel


San Jose
de gezellige mercado van san jose

San Jose
eten in een soda

Dag 2:  Downtown San Jose

Door de jetlag zijn we al heel vroeg wakker. Na een heerlijk ontbijt gaan we eerst de schitterende tuin van het hotel bezichtigen. De foto's op hun site liegen er niet om, alles ziet er schitterend uit. Je krijgt een geweldige eerste indruk van de flora & fauna in Costa Rica.

 

Een taxi brengt ons vervolgens gemakkelijk tot midden in het centrum van San Jose. We laten ons afzetten bij het oude postkantoor (Correo Central). Eerst willen we even geld pinnen, maar dat geeft heel wat problemen. Pinpassen van de postbank (ingbank) werken hier blijkbaar niet in alle automaten. Dan maar pinnen met onze Visa kaart. Even verder proberen we nog een aantal pinautomaten, totdat we er uiteindelijk eentje vinden die wel ons postbankpasje accepteert. Overigens zou dat niet de laatste keer worden dat we in Costa Rica met moeite een geschikte pinautomaat vinden. Tip: zorg dat je altijd met nog een andere pas of creditcard kunt pinnen.

 

Als eerste bezoeken we de Mercado Central van San Jose. Deze oude overdekte markthal is erg leuk om doorheen te wandelen. Je kunt er van alles kopen en overal zijn kleine eetbuffetjes. Gelukkig vinden we weer snel de uitgang en krijgen we een eerste indruk van de Tico's als we over de promenade lopen (avenida central). Stel je niet teveel voor van de winkels, alhoewel we een paar mooie boekenwinkels tegenkomen.

Route Vliegveld - San Jose

Bezienswaardigheden in San Jose

Omgeving San Jose

Reisgids San Jose

Niet gevonden?

Je Costa Rica reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Costa Rica

  • Costa Rica rondreis Djoser
  • Fox rondreizen Costa Rica
  • Costa Rica online
Colon's nodig?
Valuta Costa Rica
Vraag je valuta voor Costa Rica makkelijk hier online aan.
Reis Gadgets nodig?
Travelshop
Vind originele reisartikelen in onze Travelshop
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets
Regel je vliegtickets makkelijk hier online.
Reiskoffer nodig?
Travelbags
Bekijk hier onze collectie reiskoffers.