Vlag van Costa Rica

Reisverslag Tortuguero


Tortuguero is een klein dorp aan de rand van het Nationale Park Tortuguero in het Noordoosten van Costa Rica. Het dorp kan slechts per boot of per vliegtuigje bereikt worden. Tortuguero betekent letterlijk schildpaddorp. De stranden van Tortuguero zijn de belangrijkste nestplekken voor met uitsterven bedreigde zeeschildpadden. Jaarlijks komen circa 30.000 zeeschildpadden tussen maart en oktober  hier hun eieren leggen.

Naast de schildpadden kun je in het Nationale Park op bootsafari gaan op zoek naar wildlife in de grasmoerassen, moerasbossen en mangrove bossen.

Dag 3:  Tortuguero

Vandaag vroeg op voor het eerste hoogtepunt van deze reis: Tortuguero NP. Met een taxi gaan we vanaf het hotel naar het verzamelpunt in het centrum van San Jose. Via het Braulio Carillo NP rijden we eerst naar het Selva Tropical Restaurant voor een ontbijt. Na het ontbijt vervolgens we onze weg, via Guapiles, Cariari, langs bananenplantages, naar de docks in Pavona (zo'n 9 km voorbij  Cuatro Esquinas). Hier gaan we aan boord van een boot om via de Tortugero kanalen rond 13.00 in de Laguna Lodge te arriveren. Na een cocktail gaan we het eerst het Turtle museum bezoeken en Tortuguero stad. Rond 17.00 uur zijn we weer terug in onze lodge.

's avonds eventueel een Turtle Tour
Tortuguero
in snelbootvaart over de lagunes

Tortuguero
de leuke lodges en vlakbij het strand

Tortuguero
het mooie zwembad van Laguna Lodge

Dag 4: Tortuguero

Optie: vroeg op voor een wildlife tour (6.15) Na het ontbijt staat een wandeling door het Tortuguero NP op het programma. Na de lunch lekker genieten bij de lodge.

Tortuguero
del montes bananenplantages

Dag 5: Op weg naar Puerto Viejo

Na het ontbijt vertrekken we rond 9.00 uur. Na een bootjetochtje van 2 uur arriveren we weer bij de docks. We lunchen weer bij Selva Tropical Restaurant.

Vervolgens worden we gedropt bij Restaurant Rio Dante in Guapiles, waar we, als alles goed gaat, onze huurauto in ontvangst gaan nemen. Via CardelMar | vanaf Rio Danta in Guapiles

Route San Jose - Tortuguero

Algemene informatie

Handige links

Reisgids Costa Rica

Niet gevonden?

Je Costa Rica reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Costa Rica

  • Costa Rica rondreis Djoser
  • Fox rondreizen Costa Rica
  • Costa Rica online
Colon's nodig?
Valuta Costa Rica
Vraag je valuta voor Costa Rica makkelijk hier online aan.
Reis Gadgets nodig?
Travelshop
Vind originele reisartikelen in onze Travelshop
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets
Regel je vliegtickets makkelijk hier online.
Reiskoffer nodig?
Travelbags
Bekijk hier onze collectie reiskoffers.