Vlag van Nicaragua

Reisverslag Nicaragua


Nicaragua is een van de best bewaarde geheimen van Midden-Amerika. Voor de avontuurlijke reizigers wachten verlaten stranden, slaperige stadjes, ongelooflijk regenwouden en actieve vulkanen in deze opkomende Latijns-Amerikaanse bestemming.

Wij bezoeken Granada, mooi gelegen aan het meer van Nicaragua en een van de oudste koloniale steden van Midden Amerika. Breng zeker een bezoek aan Granada en het meer van Nicaragua.

Dag 15 & 16:  Uitstapje naar Nicaragua

Vandaag staat ons een avontuurlijke trip te wachten naar Granada, Nicaragua. Vanuit Liberia in Costa Rica rijden we met onze huurauto eerst naar La Cruz, zo'n 18 km voor de grens met Nicaragua bij Penas Blancas.

In La Cruz gaan we eerste even kijken naar het schitterende uitzicht over.. Bij het park pikken we een taxichauffeur op. Eerst brengen we onze huurauto onder bij:

 

Cabinas Santa Rita -  - tel: 26799062

 

Daarna rijden we met de taxi naar de grens, waar we hopelijk snel doorheen komen. Een busritje vanaf La Cruz kan ook, maar dan zul je zelf een bus moeten aanhouden!.

Als we de grens bij Penas Blancas over zijn, worden we opgewacht door iemand van Hotel Con Corazon uit Granada. Zij pikken ons op en laten ons een stuk van Nicaragua zien. Zo bezoeken we o.a. de kleurrijke markt in Masaya.

Grensovergang Nicaragua - Costa Rica
grensovergang Costa Rica NicaraguaMasaya Mercado Ernesto Fernadez
kleurrijke markt in Masaya

Route Rincon de la Vieja - Granada

Handige links

Hotels in Granada

Reisgids Nicaragua

Niet gevonden?

Je Nicaragua reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Nicaragua

  • Fox rondreizen Nicaragua
  • Nicaragua online