Vlag van Canada

Reisverslag Lake Louise


Het schitterende Lake Louise is een van de grootste toeristische attracties van het Banff National Park en staat symbool voor de schoonheid van de Rocky Mountains in Canada. Het meer is beroemd vanwege haar turkooizen kleur (veroorzaakt door gletsjerslib) en de besneeuwde bergen eromheen. Het meer is, evenals de provincie Alberta, vernoemd naar prinses Louise Caroline Alberta, dochter van Koningin Victoria. Haar echtgenoot was gouverneur-generaal van Canada.

Dag 17: Icefield Parkways & Yoho

Laat in de middag komen we vanuit Drumheller aan bij de ingang van Banff National Park. Dit is het be kendste nationale park van de Rockies. We stoppen in Banff en bezoeken het Luxton Buffalo Nations Museum. Dit museum is gewijd aan de eerste inwoners van deze streek en laat zien hoe zij leefden. Niet te missen als je in Banff bent zijn natuurlijk de Bow Falls. Vanuit het centrum loopt een kleine trail naar deze watervallen. We vervolgen onze weg naar Lake Louise (zowel de plaats als het meer). Het is gelukkig mooi weer en we rijden meteen door naar het meer. Wow! wat een mooie turkooise kleuren. Je kunt nog zoveel foto's zien, in het echt is het toch mooier. Inmiddels wordt het al laat en rijden we door naar Moraine Lake. Helaas zijn we te laat: het zonlicht is al verdwenen achter de bergen. Zorg dus dat je hier niet te laat op de dag aankomt!

Na een overnachting in Lake Louise Trailer Campground vertrekken we 's ochtends vroeg om eerst nog een stukje richting Jasper over de Icefield Parkway te rijden. Doel: een van de mooiste wandelingen langs de Icefield Parkway. Een paar kilometer na Bow Lake  loopt een wandelpad naar Bow Summit: een uitzichtpunt over het felblauwe water van Peyto Lake. Absoluut de moeite waard.  Op de terugweg stoppen we even bij Simpson's Num-Ti-Jah Lodge idylisch gelegen aan het Bow Lake.

We vervolgen onze weg richting Yoho NP.

Lake Louise | Rondreis Canada
ingang Banff national parkLake Louise | Rondreis Canada
natural bridge yoho npLake Louise | Rondreis Canada
emerald lake yoho np

Bezienswaardigheden
Lake Louise

Informatie Lake Louise

RV Parks in Lake Louise

Canadese dollars nodig?
Valuta Canada
Vraag je valuta voor Canada makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Canada
Vraag je visum voor Canada hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Canada
Huur je camper voor Canada makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Canada
Regel je vliegtickets voor Canada makkelijk hier online.

Route Drumheller naar Banff & Lake Louise (310km, circa 4 uur)

Reisgids Canada

Niet gevonden?

Je Canada reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

Rondreizen door Canada | FOX.nl