Vlag van Canada

Reisverslag Revelstoke


Revelstoke ligt in British Columbia, is gelegen direct aan de Columbia Rivier en vormt de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van Mount Revelstoke National Park. Dit park beschermt een deel van de Columbia Bergketens en staat met name bekend om zijn oude Ceder en Hemlock bomen. Elk jaar in de zomer kleuren wilde bloemen de weilanden op de top van Mount Revelstoke in een schitterende kleurentapijt. De schoonheid van deze weiden was de inspiratie voor de oprichting van het nationaal park in 1914.

Dag 18: Meadows in the Sky

Met een beetje spijt zijn we vanochtend vertrokken uit Lake Louise. Slechts 1 overnachting is veel te weinig voor deze mooie omgeving.  Maar gelukkig heeft onze volgende bestemming ook veel te bieden. Onze eerste stop wordt bij het Giant Cedars boardwalk trail in Mt Revelstoke National Park. Een schitterende houten wandelpad van ongeveer 500meter lengte, aangelegd tussen Cedar bomen van meer dan 500 jaar oud, brengt je naar het hart van het oerbos. Hier voel je je even 1 met de natuur.

Een klein stukje verderop stoppen we bij de Skunk Cabbage Boardwalk Trail. Deze 1,2km. lange trail leidt je over een moeras dat bewoond wordt door o.a. muskusratten en bevers. Langs het pad zie je (en ruik je!) overal stinkdierkool (Skunk Cabbage), soms ook wel bekend als de gele arondskelk.

Met ons laatste beetje benzine in de tank rijden we vervolgens naar de Meadows in the Sky Parkway. Deze goed geasfalteerde weg gaat 26km. bergop (1400meter omhoog) en neemt je mee door de bossen van cederhout, sparren en dennen tot op de beroemde bloemenweiden van Mount Revelstoke National Park. Je kunt hier diverse wandelingen maken, maar let op! er zitten heel veel vliegen en bijen. Desondanks is dit een echte aanrader.

Laat in de middag komen we dan eindelijk aan bij onze camping Williamson Lake Campground. Wat een mooie plek is het hier! Veel speelruimte voor de kinderen en geweldige zwemmogelijkheden in het meer. Jammer dat we morgen weer verder moeten.

Revelstoke | Giant Cedar boardwalk trail
giant cedar boardwalk trailRevelstoke |Skunk Cabbage Boardwalk Trail
skunk cabbage boardwalk trailRevelstoke | Meadows in the Sky Parkway
uitzicht over Revelstoke en Columbia river

Bezienswaardigheden
Revelstoke

Informatie Revelstoke

RV Parks in Revelstoke

Canadese dollars nodig?
Valuta Canada
Vraag je valuta voor Canada makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Canada
Vraag je visum voor Canada hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Canada
Huur je camper voor Canada makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Canada
Regel je vliegtickets voor Canada makkelijk hier online.

Route Lake Louise naar Revelstoke (230km, circa 3 uur)

Reisgids Canada

Niet gevonden?

Je Canada reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

Rondreizen door Canada | FOX.nl