Vlag van Canada Reisverslag Whistler


Whistler

Whistler ligt in British Colombia, zo'n 125 km vanaf Vancouver en is vooral bekend vanwege haar groots, mooi en uitgestrekt skigebied rondom Whistler Mountain en Blackcomb Peak. In 2010 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden.

Dag 8: Sea to Sky Highway

Vandaag is het vroeg opstaan. Het is zaterdag en we hebben de veerboot van 11.00 gereserveerd. Maar eerst nog de even Vancouver Island doorkruisen. We komen net op tijd bij de veerboot aan voor de reservering (je moet er nl. uiterlijk een half uur van te voren zijn), wel handig (reserveren), kan je zo langs de lange rijen doorrijden. We genieten van een schitterende overtocht naar Horseshoe-Bay. Via de beroemde Sea to Sky highway gaan we van Vancouver naar Whistler.

Het blijkt een slechte weg te zijn: heel veel bochten, wel schitterende vergezichten en landschappen, maar ook veel afgronden. Met zo’n brede camper krijg je dan al snel het idee dat je de afgrond insukkelt. Over de hele lengte van de weg wordt gewerkt: in verband met de Olympische Spelen van 2010 wordt de weg verbreed.

Onderweg stoppen we bij de Shannon Falls. Het is lekker weer, we picknikken in het parkje en bezoeken op ons gemak de watervallen.

Tegen de avond komen we aan bij de Riverside camping. We besluiten nog even snel naar de stad te wandelen. Het loopt echter niet rustig, omdat er om iedere bocht een beer kan zitten. Er wordt ook voortdurend gewaarschuwd voor beren, ook op camping. Na een dik half uur komen we aan in het voetgangersgebied van Whistler. Whistler is een rustig ski-wintersport stadje met veel leuke winkeltjes. Om onze voeten (en kids) te sparen gaan we met de taxi terug naar de camping.

De kinderen gaan nog even lekker spelen in de speeltuin, terwijl wij genieten van een relax optreden van een zangeres: een groep mountainbikers is nl. neergestreken op onze camping.

Whistler | Rondreis Canada
shannon falls


Whistler | Rondreis Canada
shannon falls


Whistler | Rondreis Canada
voetgangersgebied whistler

Bezienswaardigheden Whistler

Campings & RV parks in Whistler


Canadese dollars nodig?
Valuta Canada
Vraag je valuta voor Canada makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Canada
Vraag je visum voor Canada hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Canada
Huur je camper voor Canada makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Canada
Regel je vliegtickets voor Canada makkelijk hier online.

Route Pacific Rim naar Whistler (280km, circa 6,5 uur (tot de veerboot: 3u 15 min | veerboot: 1u 45min | tot whistler: 1u 40min))

Reisgids Canada

Niet gevonden?

Je Canada reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >