Vlag van Australië

Reisverslag Australië


Wie wil er nu niet een bezoek brengen aan Australië? De wereldberoemde haven van Sydney, duiken bij het Great Barrier rif, de gold coast in Queensland, the outbacks met natuurlijk Ayers Rock of misschien Perth of Darwin of het eiland Tasmanië? Australië heeft de reiziger veel te bieden, zodat het plannen van een reis vaak gepaard gaat met het maken van moeilijke keuzes. Op onze reis downunder waren wij slechts een aantal dagen in Australië. Natuurlijk stond Sydney op ons programma, maar ook de beroemde Indian Pacific trein. Lees hier ons verslag.

Aankomst in Sydney

Na een vlucht van bijna 15 uur vanuit Los Angeles komen we aan in Sydney, Australië. Aangezien we over de datumgrens zijn gegaan, zijn we 1 dag kwijt geraakt. Op woensdagavond vertrokken, op vrijdagochtend aangekomen. Een vreemde gewaarwording. Ons hotel ligt in de hoofdstraat van Kings Cross, de populaire uitgaansbuurt van Sydney. We hebben zo’n 3 dagen om Sydney te bekijken. Onze eerste stop is Martin’s Place, midden in het zakencentrum van Sydney. Hier is toevallig een buitenoptreden van aboriginal kinderen en zo maken we meteen een beetje kennis met de oorspronkelijke bewoners van Australië en hun cultuur.

Om een eerste indruk te krijgen van Sydney moet je beginnen met een bezoekje aan de Sydney Tower. Vanuit de uitkijkpost heb je een schitterend overzicht over Sydney en de ligging aan de zee. Als je weer met beide benen op de grond staat is de monorail een handig vervoermiddel. Zo brachten wij een bezoek aan o.a. Darling Harbour, een nieuw winkel en conferentiecentrum; the Chinese Garden, om even tot rust te komen midden in de drukte van de stad; Queen Victoria Building een schitterend winkelcentrum waar je zeker iets van je gading vindt en de Town Hall. We hebben de dag afgesloten met een bezoekje aan het Aquarium. Dit was zeker de moeite waard. Via een tunnel loop je midden door de bassins gevuld met haaien en andere vissoorten.
Sydney
Sydney

Sydney Harbor Bridge

De volgende dag bezoeken we allereerst de Botanische Tuinen. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Het Opera House is van zeer byzondere architectuur en laat je niet meer los. Vanuit elke kant ziet het er weer anders uit. Ook de binnenkant is de moeite waard. Wij hadden geluk dat net een opera-concert was afgelopen en we de grote concertzaal van binnen konden bewonderen.Vanuit het Opera House ben je zo bij The Rocks: dit is een verzameling gerestaureerde pakhuizen waarin nu galerijen, leuke winkeltjes en pubs gevestigd zijn. Heerlijk om even door te wandelen en het terrasje te pikken. Volgende stop is de beroemde Harbour Bridge. Een wandeling over de brug is een byzonder ervaring. Bovendien heb je van hieruit schitterende vergezichten. In 1 van de pijlers is een leuk museum gevestigd waarin de bouw van de brug wordt getoond.

Onze laatste stop in Sydney is een bezoek aan Taronga Zoo. Om bij deze dierentuin te komen kun je het beste een ferry nemen. Zo wordt de tocht ernaar toe al een byzondere belevenis. De Zoo is de moeite waard, al was het maar om de kangoeroe’s, de koala’s of de witte tijgers te bewonderen
Sydney
Sydney | Taronga Zoo
Taronga Zoo Sydney
Indian Pacific

Indian Pacific

De volgende dag verlaten we Sydney en gaan we aan boord van de Indian Pacific: de beroemde trein van Sydney naar Perth. Wij zullen alleen het traject tot Adelaide volgen. Met een vertraging van 4 uur vanwege een kapotte diesel vertrekken we uiteindelijk pas laat in de middag. De accommodatie aan boord is prima, het eten verrukkelijk. De meeste medereizigers zijn de zestig al gepasseerd en vertellen voluit over hun leven. De volgende dag is het landschap adembenemend mooi: alles is vlak, de grond vuurrood en zover je kunt zien is er een “kaal landschap”. Bij Broken Hill mogen we er even uit voor een korte stop. In de buurt van Adelaide begint het landschap te veranderen: uitgestrekte graanvelden en silo’s.
Door de vertraging bij het vertrek uit Sydney komen we pas laat aan in Adelaide, "the city of churches". Een behoorlijke tegenvaller, we hebben immers geen tijd meer om deze stad te bezichtigen. Morgenvroeg vertrekt ons vliegtuig al naar Auckland.

Lees hier verder over onze rondreis Down Under in Nieuw Zeeland >

Bezienswaardigheden Australië

Handige links

Reisgids Australië

Reisgids Australië

Reisgids Australië

Niet gevonden?

Je Australië reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reizen naar Australië