Vlag van Paraguay

Reisverslag Paraguay


Als één land wel mysterieuze beelden oproept dan is het wel Paraguay. Het ligt afgelegen midden in Zuid Amerika en komt vrijwel nooit in het nieuws. Het werd 35 jaar lang geregeerd door dictator Stroessner.

Veel toeristen laten Paraguay links liggen. Maar ondanks het feit dat er geen grote toeristische attracties zijn, kun je er wel nog het authentieke Zuid Amerika terugvinden.

Asuncion

Vanuit de watervallen van Foz do Iguacu rijden we met de bus via de vriendschapsbrug Paraguay binnen op weg naar de hoofdstad Asuncion. Het land ziet er erg armmoedig uit. Overal zie je huisjes gebouwd van planken en andere rotzooi. Onderweg stoppen we bij een wegrestaurant. Aan het interieur te zien is het net alsof we in Zuid-Duitsland zitten. Als we 's middags in Asuncion aankomen is het uitgestorven. Het lijkt wel of iedereen de stad ontvlucht is. Asuncion ziet er ook niet echt uit als een hoofdstad, maar meer als een armzalig provincieplaatsje.

Meteen achter de centale plaza, nog voor de grensrivier de Paraguay, stapelen de krottenwijken zich alweer op. En dat terwijl er af en toe een dikke mercedes langs komt rijden. Maar goed, dit beeld hebben we vaker gezien. 's Avonds bezoeken we een bioscoop en kijken naar Last Action Hero met Arnold Schwarzenegger. We vormen echter met ons tweëen de helft van het totaal aantal bezoekers. En dat voor een zondagavond. De dag erna blijkt Asuncion plotseling tot leven te zijn gekomen. Het is tijd om geld te kopen, zowel Paraguaanse Guarani als Argentijnse Pesos. En we gaan op zoek naar de Paraguaanse sigaren. Later op de dag maken we een treinritje met een oude stoomlocomotief. We krijgen een nog beter beeld van de armoede van dit land en het contrast met de enkele rijken. De volgende dag steken we de Paraguay rivier over en gaan zuidwaarts richting Resistencia in Argentinië.

Asuncion
Pantheon of the Hero's Asuncion

Reisgids Paraguay

Niet gevonden?

Je Paraguay reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Rondreizen door Colombia | FOX.nl