Vlag van Costa Rica Reisverslag Manuel Antonio


Manuel Antonio is gelegen aan de Pacifische kust en met name bekend vanwege het schitterende Manuel Antonio Nationaal Park. Dit park wordt internationaal erkend als een park met een van de grootste biodiversiteit ter wereld. Je vindt er weelderige tropische bossen, lagunes, mangroven en ongerepte witte zandstranden. Onder de vele zoogdieren zul je luiaards, leguanen en de met uitsterven bedreigde doodshoofdaapjes zien.

Het park bevat een geweldig systeem van goed gemarkeerde paden. De vier stranden in het park, Espadilla Sur, Manuel Antonio, Escondito en Playita zijn enkele van de beste in Costa Rica.

Dag 22:  Op weg naar Manuel Antonio

Na het ontbijt vertrekken we uit Monteverde. Onze eerste stop is bij de befaamde krokodillenbrug over de rivier Tarcolitos bij de plaats Tarcoles (zo'n 20 km voor Jaco).

Dag 23: Bezoek aan Manuel Antonio NP

Manual Antonio NP is open van 7.00 uur tot 16.00, maar, let op, gesloten op maandag! Voor circa $ 20,- kun je bij de ingang een officiele tourguide vinden, die je in 2 uurtjes de bijzonderheden van het park laat zien.

Dag 24: Relaxen op het strand

Vandaag is onze laatste volledige dag in Costa Rica. We gaan lekker op het strand relaxen. Een van de mooiste activiteiten in Manuel Antonio is snorkelen. Ga hiervoor, 't best in het droge seizoen, bij laag tij naar Playa Escondida (half uurtje wandelen vanaf Playa Manuel Antonio). Morgen vertrekken we voor onze terugvlucht. Vanuit Manuel Antonio is het 190 km (3 uur) naar San Jose.

Route Monteverde - Manuel Antonio

Algemene informatie

Bezienswaardigheden

Reisgids Costa Rica

Niet gevonden?

Je Costa Rica reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Hotels en Lodges in Manuel Antonio Costa Rica

Reisorganisaties Costa Rica

  • Costa Rica rondreis Djoser
  • Fox rondreizen Costa Rica
  • Costa Rica online
Colon's nodig?
Valuta Costa Rica
Vraag je valuta voor Costa Rica makkelijk hier online aan.
Reis Gadgets nodig?
Travelshop
Vind originele reisartikelen in onze Travelshop
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets
Regel je vliegtickets makkelijk hier online.
Reiskoffer nodig?
Travelbags
Bekijk hier onze collectie reiskoffers.