Vlag van CanadaReisverslag Pacific Rim


Het Pacific Rim Nationaal Park is en smalle, 180 kilometer lange strook van rotskusten, zandstranden, eilanden en regenwoud aan de westkust van Vancouver Island. Het park bestaat uit 3 delen: Long Beach, de Broken Group Islands en de West Coast Trail. Belangrijk toeristisch centrum is Tofino dat vlak bij Long Beach ligt. Van hieruit zijn veel activiteiten te ondernemen, zoals whale watching of hiking op 1 van de vele wandelpaden.

Dag 6: Op weg naar de Pacific Rim

Vanuit Victoria gaan we op naar Tofino. Na een korte stop bij Malahat Ridge voor een mooi zicht over de Saanich Inlet en de zuidelijke Gulf Islands rondom Vancouver Island, rijden we verder naar het B.C. Forest Discovery Museum vlak voor Duncan. Dit musem geeft een beeld van de geschiedenis van de houtindustrie. Een smalspoorweg met een historische stoomlocomotief (extra betalen!) loopt om een terrein van 40ha. waar een gerestaureerde zaagmolen en de omvangrijke tentoonstelling alle aspecten van de houtverwerking behandelen.

Als we wegrijden is het al 12 uur geweest. We besluiten om Duncan, het dorp met haar totempalen, en Chemainus, het kunstenaarsdorp met veel muurschilderingen links te laten liggen en rechtstreeks op weg te gaan naar de Pacific Rim (achteraf een goede beslissing, gezien de lange reistijd naar de Rim!). We komen er al snel achter dat de bewegwijzering niet erg soepel verloopt. Voor je het weet ben je voorbij een toeristische attractie. Als je ze wel tijdig ziet, is de kans erg groot dat er gewoon geen parkeerplaats is, of onvoldoende plek voor 2 campers!

We maken wel een tussenstop in Cathedral Grove (MacMillan P.P.) een reusachtig woud met megabomen die honderden jaren oud zijn. Onlangs was hier een behoorlijke storm en de gevolgen daarvan zijn duidelijk te zien. Overal omgevallen reuzen. Alles is bedekt met een laag mos, het ene nog groener dan het andere. Het enige dat nog ontbreekt zijn de trollen en elfjes van de Efteling.

In Ucluelet maken we een schitterende wandeling over de Wild Pacific Trail. Met fluitjes in de mond (het is hier bear country) genieten we van de vergezichten. De uitzichten over de baaien zijn adembenemend!

 

We komen laat aan op onze Green Point camping. We worden gelukkig verwacht en krijgen een schitterende plek toegewezen.

Pacific Rim | Rondreis Canada
bochtje naar links....Pacific Rim | Rondreis Canada
mega dikke bomen!Pacific Rim | Rondreis Canada
Amerikaanse zee arend

Long Beach

Dag 7: Walvissen en stomen

Vandaag is het heel vroeg opstaan. Na een stevig ontbijt (een goede bodem voor de zeetocht) vertrekken we naar Jamies in Tofino. We hebben een sea to sky tour geboekt. Met een bootje varen we eerst tussen de eilanden door op naar de open zee. Onderweg zien we een oude begraafplaats van indianen die hier vroeger leefden en vervolgens een arendsnest met een jonge zee-arend bovenop zijn nest. Niet veel later zien we de eerste walvissen verschijnen. Ze zitten vrij kort bij de kust. Alleen de jonge walvissen laten hun staart zien. De volwassen walvissen zouden met hun kop de bodem raken, zo ondiep is het hier.

Precies op schema komen we aan bij de aanlegsteiger op een van de eilandjes van de Clayoquot Sound in het Maquinna Provincial Park. We maken een wandeling van 45 minuten en lopen 2,5 km (voor ons gevoel 1000 trappen op en af) door schitterend regenwoud met megagrote varens. Eindelijk ruiken we de zwavellucht en de laatste trappen brengen ons naar de heetwaterbronnen: de Hot Springs Cove. Het water borrelt met ongeveer 55 graden uit de grond en loopt dan via een paar kleine watervalletjes in diverse bassins alvorens in zee te verdwijnen. Al klauterend over de rotsen zitten we even later heerlijk te genieten in 1 van de bassins. We picknicken lekker op de rotsen en genieten van het mooie uitzicht over de zee. Aan de waterkant zien we schitterende zeesterren.

Na alle trappen weer teruggelopen te hebben, staat bij de steiger nu ons watervliegtuigje te wachten. Koptelefoon op (tegen de herrie) en we zijn klaar voor vertrek. Wat lijken deze dingen langzaam te gaan! Je hebt soms het idee dat je uit de lucht valt. Maar gelukkig is ons uitzicht schitterend, zowel over land als over zee. Na 15 minuten zetten we de landing al in en landen veilig in Tofino. Wat een geweldige dag! Op de terugweg wordt ons geluk compleet: we zien een beer de weg oversteken. We hebben genoeg gespreksstof voor bij het kampvuur vanavond.
Pacific Rim | Tofino
de haven van Tofino


Pacific Rim | Rondreis Canada
zeesterren spotten


Pacific Rim | Hot Springs Cove
Hot Springs Cove

Bezienswaardigheden Pacific Rim

Campings & RV parks in Pacific Rim


Canadese dollars nodig?
Valuta Canada
Vraag je valuta voor Canada makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Canada
Vraag je visum voor Canada hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Canada
Huur je camper voor Canada makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Canada
Regel je vliegtickets voor Canada makkelijk hier online.

Route Victoria naar Pacific Rim (326km, circa 4 uur)

Reisgids Canada

Niet gevonden?

Je Canada reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Rondreizen door Canada | FOX.nl