Vlag van Amerika

Reisverslag Joshua Tree


Volgens een groep mormonen op doorreis naar Utah leken de haast smekende, naar de hemel reikende takken van de Joshua Tree op armen die hen door de woestijn naar het beloofde land wenkten. De boom werd door hen dan ook vernoemd naar de profeet Jozua, die de Israëlieten naar het beloofde land leidde. Het Joshua Tree Nationale Park biedt bescherming aan de bomen in de Mojave Desert, maar ook aan de uitlopers van de Sonora Desert (de Colorado Desert). Je vindt er naast de Joshua Tree's creosootstruiken, ocotillo's en cactussen. Daarnaast zijn er vijf oasen met waaierpalmen waar tal van dieren water komen drinken.

Dag 5: Joshua Tree NP

Vandaag de langste rit van de hele reis. We zullen 12 uur onderweg zijn en helemaal murw zijn van de hitte. De dag begint echter ludiek. Zodra we Desert Hot Springs uitrijden zien we een schaars geklede dame met grote zonnebril al telefonerend op een paard op de hoek van de straat staan. Nee, er zijn geen filmopnames bezig, ook deze dame van plezier is er vandaag vroeg bij! Onze eerste stop is Joshua Tree National Park. Iedere U2 Fan kent het beroemde album The Joshua Tree. Wij zetten het nummer "In God's Country" op en rijden het park in.

Het park bestaat uit 2 delen, de Mohava Desert met de beroemde Joshua Tree's en de Colorado Desert, die bestaat uit helemaal niks meer, behalve wat cactussen (en die noemen ze dan ook nog de teddybeer cactussen).  Onze eerste stop is het visitor center bij de West Entrance. Onze bedoeling is om van daaruit het hele park te doorkruisen tot aan het Cottonwood Visitor Center in het Zuiden van het park. We worden erop gewezen dat we goed moeten opletten dat we de afslag naar Cottonwood niet missen. Er wordt ook nadrukkelijk gezegd om 4 liter water per persoon te drinken.

Onze eerste stop is bij Cap Rock waar we een picknick plek zoeken om te ontbijten. Ondanks dat het nog vroeg is, loopt de temperatuur al snel richting de 40graden. Volgende stop is een korte trail (400meter) bij de Cholla Cactus Garden. Je vindt hier de meest opzienbarende verzameling van deze cactussoort ter wereld. Vooral 's ochtends kun je mooie foto's maken. De cactus wordt ook wel de Jumping Cholla genoemd: de vele naalden laten nl. erg snel los en kunnen diep in de huid dringen. Onze laatste stop is bij Cottonwood. Hier doen we de Cottonwood Spring nature trail die ons bij een oase met palmbomen brengt. Ondanks de schaduw die de palmbomen brengen, gaan we snel terug de camper in. We hebben nog een lange reis voor de boeg.

Desert Hot Springs | Rondreis Zuidwest Amerika
ook deze dame is er vroeg bij!Joshua Tree NP | Rondreis Zuidwest Amerika
ontbijten in joshua tree npJoshua Tree NP | Rondreis Zuidwest Amerika
palm oase bij Cottonwood

Bezienswaardigheden
Joshua Tree

Informatie Joshua Tree

RV Parks Joshua Tree

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 5: Desert Hot Springs naar Joshua Tree (50km, circa 1 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Joshua Tree reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur