Vlag van Amerika

Reisverslag Mesa Verde


Het Mesa Verde Nationale Park ligt in Colorado dicht bij de Four Corners. Mesa Verde betekent letterlijk "groen plateau" en is opgericht om de meer dan 4400 archeologische sites gebouwd en meer dan 700 jaar bewoond door de Pueblo indianen, te behouden. Mesa Verde, een Unesco werelderfgoed site,  bevat o.a. dorpen op de Mesa-top en ruim 600 rotswoningen . Mesa Verde biedt een spectaculaire blik in het leven van de Pueblo indianen. De rotswoningen zijn enkele van de meest opmerkelijke en best bewaarde ruïnes in Noord Amerika.  De bekendste is ongetwijfeld Cliff Palace, de grootste woning gebouwd onder een klif met meer dan 150 kamers!

Dag 10: Mesa Verde NP

We maken een kleine omweg voor een unieke plaats in de VS: Four Corners: de enige plek waar 4 staten bij elkaar komen: Utah, Arizona, Colorado en New Mexico. Een soort vierstatenpunt dus. 3 van de 4 punten valt onder Navajo Indian Nation en zij beheren dan ook deze site. Er is een klein visitorscenter (niet meer dan een houten keet) waar je wat basale informatie krijgt over de 4 staten. Daarnaast zijn er natuurlijk de vele kraampjes met sieraden, pijlen en andere Navajo kunst. We lunchen in de camper (buiten is het te heet), en rijden vervolgens, via een heftige bergweg, door naar Cortez.

Vlak achter Cortez ligt het Mesa Verde NP. In de verte zijn de bergpieken van de Rocky Mountains al te zien. We komen pas laat aan op de camping van Mesa Verde, Morefield. Men begon zich hier al ongerust te maken, aangezien het geen pretje is om in het donker naar de camping te rijden. De campingwinkel ziet er erg verzorgd uit, met een mooi winkel gedeelte, en een eetgedeelte waar je 's morgens onbeperkt pannenkoeken kunt eten. De camping beschikt zelfs over een eigen tankstation! Allehoewel het een zeer grote camping is met meer dan 400 plaatsen, zijn er slechts 15 plaatsen met Full Hookups. Gelukkig hebben wij tijdig gereserveerd. Als we naar ons plaats rijden, zien we niet alleen een tweetal herten, maar ook een grote berenval!

We kunnen ons nog net op tijd inschrijven voor een rondleiding naar het indrukwekkende Cliff Palace, de grootste woning gebouwd onder een klif met meer dan 150 kamers! Het is een beetje klimmen en klauteren, maar absoluut de moeite waard. En handig om te schuilen voor de enorme onweersbui met bliksem die op ons neerdaalt. Onze kinderen besluiten om het Junior Ranger programma te gaan doen. Daar zijn ze wel even zoet mee. Ter afsluiting bezoeken we nog het Chapin Mesa Museum.

Het avondeten bereiden we weer op de barbeque. Dit keer niet al te lang, want om 21.00uur is er in het amfitheater van de camping een lezing van een parkranger. En dat willen we niet missen. Inmiddels is het donker geworden en genieten we een uur lang van een gepassioneerd verhaal van de ranger over de flora en fauna van Mesa Verde. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, en aantrekkelijk te maken voor de kids, heeft de ranger een koffer vol met handpoppen van de dieren die in zijn verhaal voorkomen. De kinderen mogen kiezen welk dier ze willen zijn, varierend van de raaf tot de tarantula. Moe maar voldaan, gaan we in het donker weer op zoek naar onze camper en vallen we snel in slaap.

Four corners | Rondreis Zuidwest Amerika
Four corners monumentFour corners | Rondreis Zuidwest Amerika
Four corners monumentMesa Verde | Rondreis Zuidwest Amerika
bosbranden hebben gezorgd voor macaber aanzicht

Bezienswaardigheden
Mesa Verde

Informatie Mesa Verde

RV Parks Mesa Verde

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 10: Monument Valley naar Mesa Verde (307km, circa 4 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Mesa Verde reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur