Vlag van Amerika

Durango - Silverton


Durango is een voormalige mijnstad in Colorado die tijdens de goud- en zilverkoorts van de jaren 1880 werd gesticht. De mainstreet van Durango is vol met leuke winkeltjes, bars, cafe's en restaurants. De grootste attractie van Durango is echter te vinden bij het station: de nostalgische spoorlijn Durango - Silverton. Oorspronkelijk werden over het in 1882 aangelegde smalspoor mijnwerkers en materiaal vervoerd naar de San Juan Mountains. Tegenwoordig is het drukke toeristische attractie. Trek gerust een dag uit en bestel je kaartjes tijdig!   

Dag 11: Durango - Silverton

Vandaag vroeg op voor een ritje van 1 uur vanuit Mesa Verde naar Durango. Voor 9.00uur moeten we onze gereserveerde tickets voor de Durango - Silverton trein ophalen. We besluiten het ontbijt uit te stellen en eerst naar Durango te rijden. Bij aankomst daar is het al een drukte van jewelste rondom het station. We parkeren op een groot parkeerterrein vlakbij het station ($ 9,-) en maken snel een ontbijt klaar.

De heenrit naar Silverton gaat met de bus. De chauffeur vertelt honderuit over de geschiedenis van de spoorlijn en de mijnen. Aangekomen in Silverton lijkt het alsof we terug in de tijd zijn gegaan en in het wilde westen zijn terecht gekomen. Na een smakelijke lunch in 1 van de vele restaurantjes zijn we klaar om aan boord te gaan van de Durango Silverton trein. De trein zal ons over een traject van 70km door de prachtige landschappen van het San Juan National Forest en langs de "Rivier der verloren zielen" (Rio de Los Animas Perdidas) terugbrengen naar Durango. Helaas komt snel de bewolking op en gaat het regenen. We ontdekken dat het dan behoorlijk koud kan zijn in een open trein...

Durango Silverton | Rondreis Zuidwest Amerika
Durango Silverton | Rondreis Zuidwest Amerika

Video over Durango - Silverton trein

Bezienswaardigheden Durango

Informatie Durango

RV Parks Durango

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 11: Mesa Verde NP naar Durango v.v. (127km, circa 2 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Zuidwest Amerika reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Travelhome Camperhuur