Vlag van CanadaReisverslag Niagara Falls


De Niagara Falls zijn wereldberoemd. Ze liggen vlakbij Toronto, precies op de grens tussen Canada en Amerika. Aan beide zijde van de grens liggen de dorpjes Niagara Falls. De watervallen zijn absoluut niet hoog (gemiddeld maar 60 meter), maar wel breed en per seconde passeert een ongelofelijke hoeveelheid water. De watervallen bestaan uit 3 watervallen:
de Horseshoes Falls (53 meter hoog, 671 meter breed)
de American Falls (21 meter hoog, 290 meter breed)
de Bridal Veil Falls (25 meter hoog, 17 meter breed)
Verwacht geen watervallen in een natuurlijke omgeving! Het is er altijd erg, erg druk met toeristen: een pretpark is er niks bij.

Dag 3: Niagara Falls

Voor vandaag hadden we een auto gereserveerd om al heel vroeg in de ochtend vanuit Toronto naar de Niagara Falls te rijden. Dat liep helaas wat anders.

Na een vroeg, maar lekker ontbijt bij Starbucks, stonden we om 08.00 uur bij het autoverhuurbedrijf in ons hotel. Auto's ???? Nee, die hadden ze vandaag niet, "due to the long weekend". Het was een lang weekend met een feestdag geweest en veel mensen zouden de auto's pas in de loop van de dag inleveren. Het was n.l. ook nog een vrije maandag!  Maar, voor een reeds gedane reservering en het feit dat we met zijn 6-en voor zijn neus stonden werd er heel wat moeite gedaan. Uiteindelijk wisten ze via een ander verhuurbedrijf nog een minivan voor ons te regelen. Deze moest echter nog eerst opgehaald en gewassen worden. Met ruim 1,5 uur vertraging (en een korting) konden we dan eindelijk vertrekken. De auto was "cool, vet, gaaf, wauw....", noem maar op. Na een flinke zit via de wijnvelden arriveren we bij de beroemde Niagara Falls.

We waren niet alleen!!. Megafile door de stad om bij een parkeerplaatsje te komen (wat wil je ook met 14 miljoen bezoekers per jaar). Door de lange file zijn we al voorbij de watervallen gereden en hebben we al een eerste glimp kunnen opvangen. Het is flink warm en erg druk, we wandelen langs de boulevard en bewonderen de enorme watermassa die naar beneden dendert. We kopen tickets voor de "journey behind the falls", om 15.40 uur mogen we pas naar binnen, het is nu pas 13.00uur!.
Niagara Falls journey behind the falls
journey behind the falls


Niagara Falls American Falls
de American Falls

Niagara Falls

We wandelen nog wat verder, zodat we ook de Amerikaanse kant goed kunnen zien. De Maid of Mist boten varen af en aan tot vlakbij de watervallen. Of je op de boot ook iets kunt zien (voelen doe je het zeker) betwijfelen: de boten zijn stampvol en lijken ons niet geschikt voor de kids. Bovendien is maar de vraag of we er nog op zouden kunnen komen, gezien de gigantische wachtrij.

Na een snelle hotdog gaan we lekker languit  in het gras liggen. De kids gaan karata-trucks oefenen en trekken al snel de nodige aandacht. Wij doezelen lekker weg of genieten van het kijken naar de mensen. Het lijkt wel of vanuit de hele wereld toeristen zijn samengestroomd: de nationaliteiten zijn niet te tellen.

Om 15.30 is het zover: "the journey behind the falls". Iedereen krijgt een een mooie gele regencape aan en dan mogen we op eigen gelegenheid naar de achterkant van de watervallen. Eerst met de lift omlaag. Beneden in de tunnels is te zien hoe de geschiedenis van de Niagara Falls is verlopen (en dan met name de toeristenindustrie er omheen). Via kijkgaten zie je het water naar beneden denderen blijkbaar staan we nu achter de waterval. Via een andere tunnel kom je op een uitkijkpost vlak bij het na benedenstortende water. Hier wordt je dus flink nat, het oorverdovend geluid maakt de plek erg indrukwekkend. Dit doet beslist niet onder voor de Maid of Mist trip (denken we).

Het centrum van Niagara on the Lake is een groot toeristencircus. Er zijn veel andere attracties te bezoeken: van wassenbeeldmuseum, dinosauruspark of aquaria tot diverse casino's. De Niagara Falls zijn dan ook echt niet de te vergelijken met de Victoria Falls in Afrika of de Foz do Iguazu Falls in Zuid-Amerika. Via de kortste omweg besluiten we terug te rijden naar Toronto. We zien schitterende huizen die langs de bovenloop van de rivier liggen. Moe maar voldaan arriveren we in Toronto. Rijden in hartje centrum Toronto is geen probleem. Na een overheerlijk diner gaan we vroeg naar bed: morgen moeten we om 06.00 uur onze auto inleveren op het vliegveld en dan naar: Vancouver!
Niagara Falls journey behind the falls
drukte bij de Canadian Horseshoe Falls

Bezienswaardigheden Niagara Falls

Hotels in Niagara Falls


Reisgids Niagara Falls

Reisgids Niagara Falls

Reisgids Niagara Falls

Niet gevonden?

Je Reisgids niet gevonden?
Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.
Kijk hier voor meer reisgidsen >