Vlag van Amerika

Reisverslag Bryce Canyon


Het indrukwekkende Bryce Canyon Nationale Park in het zuiden van Utah is een geologische droomwereld van kleurrijke, surrealististische rotspieken, balancerende steenklompen, panoramische rotsvensters en schitterende roodgekleurde zandtorentjes (hoodoo's) die vooral bij zonopkomst of zonondergang zeer mooi kleuren. De rotsen zijn ontstaan als sedimenten die in miljoenen jaren afgezet zijn. Door druk werden deze sedimenten samengeperst tot gesteenten en gekleurd door ijzer en mangaan. Door verwering zijn de mineralen geoxideerd tot blauwe, rode, purperen en gele tinten die de rotsformaties het aanzien geven van een schilderspalet.

Dag 15: Bryce Canyon NP

Gisteren hebben een lange reisdag gehad vanuit Moab en Capital Reef NP. Vandaag laten we de camper lekker staan en gaan met de gratis shuttle bussen op weg naar de wandeltrails van Bryce Canyon. We starten met de Navajo Loop trail bij Sunset Point en dalen af naar beneden in Bryce Amphitheater door een "slot" canyon waar grote Douglas Fir bomen zich uitstrekken naar boven om bij het zonlicht te komen. In de canyon is het schitterend. Halverwege stappen we over op de Queens Garden Trail om uiteindelijk uit te komen bij Sunrice Point. Al met al een schitterende, maar ook wel vermoeiende wandeling. Nadat we nog rondgekeken hebben op de Rim Trail, pakken we de bus terug naar onze camping Ruby's Inn.

Bryce Canyon | Rondreis Zuidwest Amerika
op de bodem van de canyon

Bryce Canyon NP

Rodeo

's Avonds besluiten we naar de Bryce Canyon Country Rodeo van Ruby Inn's te gaan. Ook deze is op loopafstand, zodat we de camper kunnen laten staan. De grote en kleine cowboy's geven een geweldige show weg. Een leuke afsluiting van een geweldige dag!

Bryce Canyon Rodeo | Rondreis Zuidwest Amerika Bryce Canyon Rodeo | Rondreis Zuidwest Amerika Bryce Canyon Rodeo | Rondreis Zuidwest Amerika

Bezienswaardigheden
Bryce Canyon

Informatie Bryce Canyon

RV Parks Bryce Canyon

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 14: Capital Reef naar Bryce Canyon (220km, circa 3 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Bryce Canyon reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur