Vlag van Amerika

Reisverslag Capital Reef


Capital Reef wordt ook wel "Land of the Sleeping Rainbow"genoemd. Hier zie je de meest spectaculaire en kleurrijkste plooiingen van het Colorado Plateau. Het Capital Reef Nationale Park beschermt de Waterpocket Fold, een 160km lange plooi in het aardoppervlakte met kleurrijke brekers van steen inclusief planten, dieren en de artifacten van de indianen en de kolonisten die hier ooit woonden. De naam Capital Reef is afkomstig van de mormonen. In hun ogen rees het middendeel van de plooi op als een rif uit de oceaan, terwijl een van de grootste koepels op het Capitool (in Washington) leek.

Dag 14: Capital Reef

Zodra we vertrekken uit Moab, begint het te regenen. Desondanks kunnen we goed doorrijden en een uitgebreide stop maken in het Capital Reef Nationale Park. Onze eerste stop is bij de Fremont Petroglyphs. Deze rotstekeningen zijn hier zo'n 1000 jaar geleden aangebracht door de Fremont indianen en zijn verbazendwekkend goed bewaard. Volgende stop is in het vroegere mormonenstadje Fruita bij het Visitors Center. Hier bekijken we de film over de 120km lange Waterpocket Fold. We hebben genoeg tijd over om de scenic drive te doen en deze is absoluut de moeite waard. Jammer dat we hier niet langer kunnen blijven. Terug in Fruita zoeken we een picknickplek in het park langs de Fremont rivier en laten de indrukken van Capital Reef op ons inwerken.

We vervolgen onze weg naar Bryce Canyon. Het is een schitterende route door Dixie Forest. Onderweg bezoeken we nog het visitors center van het Grand Staircase-Escalante National Monument en bekijken een film over dit monument.

Capital Reef | Rondreis Zuidwest Amerika
Fremont Petroglyphs


Capital Reef | Rondreis Zuidwest Amerika

Bezienswaardigheden
Capital Reef

Informatie Capital Reef

RV Parks Capital Reef

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 14: Moab naar Capital Reef (230km, circa 2,5 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Capital Reef reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur