Vlag van Amerika

Reisverslag Moab - Arches NP


Arches Nationaal Park heeft een wereldberoemde verzameling zalmkleurige bogen, ribbels, pieken, spitsen en balancerende rotsen. Dit relatief kleine nationale park op 8km van Moab biedt plaats aan meer dan 1700 natuurlijke zandsteenbogen. Er komen nog steeds nieuwe bogen bij. De verklaring voor dit natuurverschijnsel is gelegen in zout, dat hier 300miljoen jaren geleden is afgezet toen dit nog een binnenzee was. Diverse sedimentlagen drukte het zout weg, totdat dit zich een weg naar boven begon te banen. Hierdoor spleet gesteenten en vervolgens kreeg grondwater de kans om het zout op te lossen. Wat resteert zijn schitterende bogen.

Dag 12: Moab - Arches NP

Lekker uitgeslapen vandaag. Toch moeten we ons nog haasten, want we moeten uiterlijk om 10.00uur uitchecken in Mesa Verde. De weg naar Moab is lekker rustig, lekker recht en we schieten dus goed op. Onderweg passeren we de staatsgrens en komen we in Utah terecht, de Beehive state, of te wel de bijenkorf staat. Utah is een echte Mormomen staat met als hoogtepunt natuurlijk hun hoofdstad, Salt Lake City. Zover gaan we niet, vlak voordat we Moab bereiken zien we in de verte al "Hole N'The Rock".

 

Hier kun je zien waar een uit de hand gelopen hobby toe kan leiden. De Christensen familie heeft hier in totaal 16 kamers uitgehouwen in de rotsen en hebben nu van hun woning een bizarre toeristische attractie gemaakt. Helemaal groot is onze verbazing als we in de kleine dierentuin, naast struisvogels ook nog een kangoeroetje zien! Het lijkt wel of we in Australië terecht zijn gekomen.

Uiteindelijk komen we rond het middaguur aan in Moab. Onze eerste stop is bij Tag A Long, een verrassing voor Lennart. Hier gaan we namelijk een Rafttocht voor morgen reserveren. Lennart kan zijn geluk niet op. Het is nog een kort stukje naar onze camping voor de komende 2 dagen, Moab Valley RV. Ze hebben een lekker groot zwembad (met grote spa) en we besluiten om lekker te gaan zwemmen. Ondertussen wordt de lucht steeds donkerder om ons heen en zien we weer de eerste bliksemflitsen. En ja hoor, in Moab hebben ze er 4 maanden op moeten wachten, voor ons de 2de dag achterelkaar: het begint stevig te regenen.

Ons bezoekje aan Arches NP stellen we maar uit tot morgenmiddag. Wel besluiten we vanavond naar de enige echt Bar-M Chuckwagon te gaan. In een nagebouwd westerndorpje wordt eerst een korte, maar hilarische westernshow opgevoerd, daarna wordt er cowboy eten geserveerd (appelmoes, aardappel, beef of chicken, bonen, broodje en een gebakje) en vervolgens nog genieten van een 1 uur durende westernshow. Zo wordt ons rustig dagje op een leuke manier afgesloten.

Moab Hole N The Rock | Rondreis Zuidwest Amerika
Hole N''The Rock is niet te missenMoab | Rondreis Zuidwest Amerika
zoveel staten zoveel nummerbordenMoab Bar-M Chuckwagon | Rondreis Zuidwest Amerika
donkere wolken boven Bar-M Chuckwagon
Moab Raften | Rondreis Zuidwest Amerika
raften op de colorado rivierMoab Raften | Rondreis Zuidwest Amerika
lekker afkoelen in de Slide Rocks

Dag 13: Raften en Arches

Het beloofd vandaag een schitterende dag te worden. We zijn vroeg op, de zon zijn al fel en er zijn geen wolken meer te zien. Om 8.30uur worden we opgepikt door Tag A Long voor ons half dagje Raften op de Colorado rivier. We worden opgehaald door een oude Amerikaanse schoolbus en stroomopwaarts naar de Colorado rivier gebracht. Onze raft vaart door vier matig tot kleine stroomversnellingen, klasse I-II, langs een van de mooiste landschappen: dit is nl. het gedeelte van de Colorado rivier dat Walt Disney gebruikt om filmopnames te maken van stroomversnellingen. Nat worden we zo wie zo: op het eind vindt een groot watergevecht plaats.

Na het raften een snelle lunch en vervolgens op naar Arches NP. Gelukkig ligt het letterlijk om de hoek vanaf onze camping en zijn we er in 5 minuten. We besluiten om eerst helemaal door te rijden tot Devils Garden Trailhead en hier de trail naar de beroemde Landscape Arch te nemen. Door de hitte is het wandelen zwaar. Op de terugweg besluiten we om de Delicate arch te bekijken, niet via de trail maar via de korte wandeling naar het viewpoint. De Delicate arch ziet er zeer kwetsbaar uit, de vraag is hoelang deze boog nog uit 1 stuk zal bestaan. 

Bezienswaardigheden
Moab

Informatie Moab

RV Parks Moab

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 12: Mesa Verde NP naar Moab (234km, circa 3 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Utah reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur