Vlag van Amerika

Reisverslag Grand Canyon


De Grand Canyon is met zijn 1830 meter diepte en 446km lengte het meest spectaculair voorbeeld van erosie ter wereld. De Colorado rivier loopt door de Canyon en heeft door zijn uitslijtprocessen de geologische geschiedenis van de afgelopen 2 miljard jaar bloot gelegd.  De Grand Canyon is niet overal even hoog of breed, daardoor is er een verscheidenheid aan klimaten.

De meeste bezoekers komen naar de South Rim, of zuidrand en bezoeken vanuit Grand Canyon Village de diverse wegen en paden die langs de afgrond lopen. De North Rim of noordrand van de Grand Canyon is minder makkelijk toegankelijk, maar het uitzicht schijnt nog spectaculairder te zijn.

Dag 7: Grand Canyon

Vandaag gaan we een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld bekijken: de Grand Canyon. Vanuit Sedona is het relatieve korte en relaxte rit naar de South Rim en Grand Canyon Village. Om in de stemming te komen gaan we eerst naar de Imax film kijken. Zo krijg je een goed beeld van de gehele canyon. Op onze trip bezoeken we nl. alleen de South Rim. De North Rim ligt hemelsbreed maar 15km verderop, maar via de weg is het 356 km.

Ook de Grand Canyon West in het Hualapai indianen reservaat, waar je de inmiddels beroemde skywalk kunt doen, ligt te ver van onze route af. Echter aanrader is een bezoek aan de Havasu Falls. Deze liggen in het Havasupai indianen reservaat en is echt het paradijs op aarde. Je kunt er echter niet per auto komen en je zult flink je portemonnee moeten trekken.

Wij gaan volop genieten van de South Rim. Allereerst natuurlijk een helicoptervlucht. Daarna op weg naar onze camping, die slechts een paar 100meter van de rand van canyon af ligt. Vanuit Grand Canyon Village vertrekken 3 gratis Shutle bussen naar de belangrijkste bezienswaardigheden langs de canyon.

Painted Desert | Rondreis Zuidwest Amerika
 Navajo National Monument | Rondreis Zuidwest Amerika

Bezienswaardigheden
Grand Canyon

Informatie Grand Canyon

RV Parks Grand Canyon

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 7: Sedona naar Grand Canyon (158km)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Grand Canyon reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

National Parks of America Bestel hier dit mooie reisboek!
Travelhome Camperhuur