Vlag van Amerika

Reisverslag Page


Page is een jonge stad, in 1957 ontstaan door de behuizing van de werkers aan de Glen Canyon Dam. Deze dam in de Colorado rivier is genoemd naar de Glen Canyon, een kleurrijke serie van kloven die nu onder water liggen in het reservoir achter de dam. Dit reservoir heet Lake Powell en is het op 1 na grootste kunstmatige meer van de VS. De belangrijkste attractie in dit gebied is echter de Antelope Canyon, gelegen op Navajo land ten oosten van Page. 

Dag 8: Grand Canyon - Page (Lake Powell)

Vanmorgen hebben we in alle rust kunnen genieten van de Grand Canyon. Zodra het drukker wordt vertrekken we richting Page. Onze camping Wahweap RV Park heeft schitterend uitzicht over het Lake Powell meer.


Dag 9: Antelope Canyon

Vandaag is het vroeg opstaan. Om 9.00 uur worden we namelijk verwacht bij het kantoor van Antelope Canyon Tours. Maar eerst krijgen we live nieuws van het thuisfront. Het lukt ons om  een videoverbinding te krijgen. Wel maf dat men thuis kan meekijken naar ons schitterend uitzicht over Lake Powell. Na het ontbijt gaan we eerst nog even een blik werpen op de Glen Canyon Dam en het begin van de Grand Canyon.

Aangekomen bij het kantoortje van Antelope Canyon Tours blijken we niet de enige te zijn!. Gelukkig hebben we op voorhand geboekt. In totaal gaan we met zo'n 40 personen in 5 jeeps naar de Canyon. Eerst 10 minuten over de verharde weg, waarbij we de boulevard of churches van Pages te zien krijgen (meer dan 10 kerken op een rij). Daarna nog 10 minuten off road, of te wel 10 minuten zand happen. Gelukkig blijkt dit allemaal de moeite waard als we eenmaal in de Upper Antelope Canyon zijn aangekomen. Onze gids Sandra, een native Navajo, laat ons de mooiste figuren in de canyon zien.

Ongelofelijk wat een mooie kleurschakeringen! Het begint inmiddels langzaam vol te lopen in de kleine canyon. Gelukkig zijn we vroeg gegaan. Na nog een laatste blik, gaan we terug met de jeeps naar Page. De dames willen natuurlijk eerst een outletstore in. Gelukkig maar, want ze verkopen er Levi spijkerbroeken tegen een zacht prijsje. Een kwartier later en slechts $ 40,- (€ 25,-) verder, loop ik met mijn nieuwe Levi's de deur uit.

Glen Canyon Dam | Rondreis Zuidwest Amerika
glen canyon damColorado River | Rondreis Zuidwest Amerika
zicht op de Colorado River achter de damPage | Rondreis Zuidwest Amerika
lake powell

Bezienswaardigheden
Page

Informatie Page

RV Parks Page

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 8: Grand Canyon naar Page (242km, circa 2,5 uur)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Amerika reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

Travelhome Camperhuur