Vlag van Amerika

Reisverslag Monument Valley


Monument Valley biedt misschien wel het meest herkenbare beeld van het Amerikaanse Westen. De geïsoleerde rode mesas en buttes omringd door lege, zandwoestijn zijn ontelbare keren gefilmd en gefotografeerd voor films, advertenties en vakantie brochures. Hierdoor kan het gebied goed bekend lijken, zelfs bij een eerste bezoek, maar het is snel duidelijk dat de natuurlijke kleuren echt zo helder en diep zijn als in de afbeeldingen. De vallei is niet een vallei in de conventionele zin, maar eerder een breed plat, soms desolaat landschap, onderbroken door de afbrokkelende formaties die honderden meters in de lucht stijgen.

Dag 9: Monument Valley

Vanochtend hebben we een spectaculaire excursie gemaakt naar Antelope Canyon. Snel even tanken (nou ja snel, elk tankstation kent zijn eigen creditcard limiet. Denk je dat het weer reuze meevalt met het verbruik, slaat hij automatisch af na het bereiken van de limiet van $ 75,- of $ 100,- en moet je nog eens opnieuw tanken) en inkopen doen bij Safeways. Onze superwatermeloen (van $ 7,- voor $ 2,-) haalde de entree van de camper net niet. Hij rolde van de trap, zo het parkeerterrein over. Hij smaakte overigens wel heerlijk. Bovendien was onze koelkast natuurlijk niet geschikt voor zo'n grote joekels. Daarna snel door naar onze volgende stop.

De weg begint weer langzaam te stijgen. Onderweg, door de Painted Desert, zien we de schitterendste vergezichten en landschappen. Zodra we boven de 2000m komen, verschijnen de bomen weer. Het is overigens lekker rustig op de weg (af en toe eens een auto), zodat we lekker opschieten. Onze volgende stop is het Navajo National Monument. We rijden een kleine zijweg in en moeten nog 9 mile naar het bezoekerscentrum. De omweg is de moeite waard. Een leuk bezoekerscentrum en de korte Sandal trail brengt ons naar het viewpoint met uitzicht op Betatakin (huis op een richel). Het Navajo National Monument, genoemd naar het volk dat er nu woont, beschermt 3 monumenten (Betatakin, Keet Seel en Inscription House) . Het zijn goed bewaarde onderkomens van de Pueblo-Anasazi indianen die hier in de 13de eeuw de  woonden. 

Het laatste stukje brengt ons naar Monument Valley. Inmiddels is het ons duidelijk geworden dat we de tijdgrens gepasseerd zijn en het 1 uur later is. Die tijdgrens zit hier nogal ingewikkeld in elkaar. Arizona is normaliter 1 uurtje later dan Californie. Maar, in de zomer heeft Californie wel Daylight Saving time (1 uurtje later) en Arizona niet (beide hebben dus dezelfde tijd in de zomer!). Dat is nog niet alles. De Navajo Indian Nation (in Arizona) hebben weer wel Daylight Saving Time. En daar rijden we nu (ik zal maar niet vertellen dat de Hopi Indian Nation, die ingesloten in het Navajo Indian Nation ligt, zich weer niet aan de Dayligth Saving Time houdt!). Het landschap om ons heen begint al langzaam in een filmdecor te veranderen.

Aangekomen bij het visitor center genieten we het mooie uitzicht. We wagen ons met onze camper maar niet over de self drive trail van 17mile die door dit filmlandschap loopt. Een georganiseerde rondtrip is ons wat te prijzig ($ 60,- pp). We besluiten naar onze camping te gaan, recht tegen over Monument Valley (Gouldings Lodge). Hier kunnen we nog net de Earth Spirit Show bekijken (diavoorstelling met geluid over Monument Valley).

Painted Desert | Rondreis Zuidwest Amerika
painted desertNavajo National Monument | Rondreis Zuidwest Amerika
navajo national monumentMonument Valley | Rondreis Zuidwest Amerika
rv park gouldingMonument Valley | Rondreis Zuidwest Amerika
de drie buttes van Monument Valley

Bezienswaardigheden
Monument Valley

Informatie Monument Valley

RV Parks Monument Valley

Esta nodig? Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.

Dollar's nodig? Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.

Camper nodig? Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 9: Page naar Monument Valley (254km)

Reisgids Zuidwest Amerika

Niet gevonden?

Je Amerika reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

Travelhome Camperhuur