Vlag van Amerika

Reisverslag Palm Springs


Palm Springs staat bekend als een paradijs voor bejaarden, haar bijnaam is dan ook "Gods Waiting Room". Tandartsen en financieel adviseurs vermaken zich op de golfbanen, levensgenieters hangen rond het zwembad. De plastische chirurgie bloeit hier.

Dag 4:  Santa Barbara - Palm Springs

Vandaag vroeg op in Santa Barbara voor een verrassingsuitje. Eerst nog even snel winkelen en tanken (wat overigens enige tijd in beslag neemt, aangezien de camper maar net onder de afdakjes van de benzinestations passen) en vervolgens op weg naar...

De Ronald Reagan Library!. Ja, je leest het goed. Laat deze nou net op weg naar Palm Springs liggen. 2 jaar geleden was ik in Boston en bezocht ik de Kennedy Library. Deze heeft toen grote indruk op me gemaakt. Maar de Reagan Library heeft wel iets heel bijzonders: een echte Air Force One, het officiele vliegtuig van de Amerikaanse President. Het leven van Ronald en Nancy Reagan wordt op een interessante manier in het museum weergegeven, incl. de films die Reagan (hij was vroeger nl. gewoon een acteur) gemaakt heeft. Hoogtepunt is natuurlijk de echte Air Force One, waar je gewoon doorheen kunt lopen en kunt zien hoe de mobiele Oval Office eruit ziet. Even later krijgen we het echte (nou ja, een echte op maat gemaakte replica) Oval Office te zien, zoals deze in het Witte Huis ten tijde van Reagan eruit zag.Last but not least: buiten pronkt een echt stuk Berlijnse Muur. Het was immers Reagan die Gorbatsjov opriep "tear down that wall, mister Gorbatsjov". Het uitzicht over de valleien rondom Los Angeles is schitterend.

Na een snelle lunch in de camper (handig he) vertrekken we richting Palm Springs. We moeten recht door Los Angeles rijden. 4,5 of 6 rijstroken langs elkaar, aan beide kanten ingehaald worden, en wegen die in geen jaren zijn opgeknapt. De camper rammelt aan alle kanten! Het is erg druk, maar kunnen gelukkig toch goed doorrijden. Je moet wel over stalen zenuwen beschikken om hier te kunnen rijden. Van het een op het andere moment laten we de drukte achter ons en begint de temperatuur aardig op te lopen. De bergen en het landschap om ons heen worden kaal. Opeens zien we een zeer grote hoeveelheid windmolens. Palm Springs is niet meer ver.  We stoppen bij het visitors center en kijken verschrikt naar de temperatuurmeter. Het is opeens erg heet. Welkom in de dessert!

We sprinten van de camper naar het visitors center. We kijken wat rond, maar besluiten dat we het beste maar snel het zwembad kunnen opzoeken. We rijden via een kleine omweg even door downtown Palm Springs. Je ziet er bijna geen mensen op straat, overal zie je winkels die vernevelaars aan hun luifels hebben hangen. En overal is het gras GROEN! Ongelofelijk.

Na een kort ritje komen we aan in Desert Hot Springs. Onze camping Sams Family Spa is bijna uitgestorven, we mogen ons eigen plaatsje uitkiezen. Snel duiken we het zwembad in. Heerlijk!. Sam's Family Spa heeft 4 schitterende warmwater pools en ook de sauna staat gewoon aan. Volgens mij zijn we hier in het verkeerde seizoen. De temperatuur is nog altijd zo'n 45 graden. Morgenvroeg gaan we maar heel vroeg op weg naar Joshua Tree.

Carmel Mission Inn | Rondreis Zuidwest Amerika
Air Force One in Ronald Reagan's LibraryPalm Springs | Rondreis Zuidwest Amerika
stukje Berlijnse muur in CaliforniëPalm Springs | Rondreis Zuidwest Amerika
dwars door Los AngelosPalm Springs | Rondreis Zuidwest Amerika
mainstreet Palm SpringsPalm Springs | Rondreis Zuidwest Amerika
bloedje heet, zowel binnen als buiten

Bezienswaardigheden
Palm Springs

Informatie Palm Springs

RV Parks Palm Springs

Dollar's nodig?
Valuta Amerika
Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.
Esta nodig?
Esta Amerika
Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Amerika
Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets Amerika
Regel je vliegtickets voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 4: Santa Barbara naar Palm Springs (349km)

Reisgids Californië

Niet gevonden?

Je Californië reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Amerika

Kijk bij onderstaande reisorganisaties voor inspiratie, reisroutes, tips en leuke aanbiedingen:

  • Fox rondreizen Verenigde Staten
  • 333Travel - Amerika reizen
  • Amerika reizen SRC
  • Amerika online
  • Travelhome Camperreis Amerika
FOX Rondreizen Verenigde Staten
Travelhome Camperhuur
Riksja Rondreizen Amerika