Vlag van Amerika

Reisverslag Santa Barbara


Santa Barbara in Californië wordt ook wel de Amerikaanse Riviera genoemd. Door haar omvang, ligging en stadbeeld straalt het een Spaans-Mediterrane sfeer uit. Al wat "Amerikaans"  is, is Santa Barbara vreemd: geen wolkenkrabbers, schreeuwerige reclameborden en autowegkruisingen. Het straatbeeld wordt bepaald door een mengeling van nagebouwde Spaanse koloniale architectuur en Moorse invloeden, zoals b.v. El Presidio of het Country Court House. Santa Barbara werd als missiepost eind 18de eeuw door Spaanse Franciscanen gesticht op de naamdag van de heilige Barbara: Santa Barbara (4 december).

Dag 3: Monterey - Santa Barbara

Noodgedwongen hebben we de nacht doorgebracht vlakbij Monterey bij Carmel By the River RV. Geluk bij een ongeluk is dat we wel de beschikking hebben over internet en zo het laatste nieuws meekrijgen over de grote bosbranden. Het is even schrikken als we lezen dat ook rondom Santa Barbara een grote brand woedt! We zullen wel zien. We vertrekken vroeg en rijden even langs Carmel Mission. Maar helaas, we kunnen het gebouw alleen van de buitenkant bekijken, het is nog niet open.

 

Vol tegenzin vertrekken we via een omweg, noodgedwongen door de bosbranden, via de saaie highway 101 richting Santa Barbara. Alleen het laatste stukje wordt interessanter, we zien links en rechts van ons al grote wijnvelden. Zodra we kunnen, slaan we linksaf richting highway 1. Meteen wordt het landschap een stuk aantrekkelijker. We besluiten een stukje terugwaarts de highway 1 op te rijden om toch nog een indruk te krijgen van deze mooie weg.

 

Meteen zien we ook al hier dat de weg nog altijd is afgesloten. Bovendien verdwijnt de zon in grote misvelden, zodra we langs de kust rijden. We rijden tot aan Hearst Castle en brengen een kort bezoekje aan het visitors center. Het mooie uitzicht is er dus niet en tijd om de 4 rondleidingen van elk 2 uur te volgen hebben we ook nog (ervoor over). Helaas is vanaf het visitors center niks te zien van het kasteel. Maar we vinden een goed alternatief: we kopen de IMAX dvd over Hearst Castle, kunnen we vanavond op ons gemak toch een indruk krijgen.

Na een lunch met mooi uitzicht op de oceaan, rijden we door naar Santa Barbara. Onderweg is het weer erg mistig en nevelig door de rook. Vlakbij Santa Barbara zien we boven op de bergen enkele brandhaarden. Gelukkig kunnen we downtown, via de scenic route vol met schitterende palmen, rond 16.00uur bereiken. Een parkeerplaatsje vinden voor de camper is wat moeilijker. We rijden 2 blokjes rondom het centrum, totdat we uiteindelijk ergens op een onbewaakt terrein een mooi plekje vinden. Vol enthousiasme gaan we Santa Barbara's Red Tile Walking Tour  doen. Maar de vermoeidheid begint zijn tol te eisen. We besluiten lekker wat rond te lopen in de relaxte State Street. Wat niemand je van te voren verteld, maar wel erg opvalt zijn de vele zwervers. Ik heb ze maar niet op de foto gezet.

Rond 18.00 is het welletjes geweest en gaan we onze camping in het Carpinteria State Beach Park opzoeken. Gelukkig hebben we gereserveerd want de camping, met schitterende ligging direct aan zee, zit mutje vol. We maken kennis met onze campingburen: een jong stel uit Oranga (bij Disneyland) dat hier met hun drie kinderen een weekje vakantie doorbrengt. We worden meteen getrakteerd op een fris flesje alcohol. Het mooie weer is inmiddels weer verdwenen in de mist. Geen weer dus voor een kampvuur. Het strand ziet er helaas maar troosteloos uit.

Carmel Mission Inn | Rondreis Zuidwest Amerika
Carmel Mission Inn helaas geslotenSanta Barbara | Rondreis Zuidwest Amerika
red tile walking tour downtown Santa BarbaraSanta Barbara | Rondreis Zuidwest Amerika
country court houseCarpinterie State Park | Rondreis Zuidwest Amerika
slecht weer bij carpinteria state beach

Bezienswaardigheden
Santa Barbara

Informatie Santa Barbara

RV Parks Santa Barbara

Dollar's nodig?
Valuta Amerika
Vraag je valuta voor Amerika makkelijk hier online aan.
Esta nodig?
Esta Amerika
Vraag je Esta voor Amerika hier online aan.
Camper  nodig?
Camperhuur Amerika
Huur je camper voor Amerika makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Vliegtickets Amerika
Regel je vliegtickets voor Amerika makkelijk hier online.

Route Dag 3: Monterey naar Santa Barbara (507km)

Reisgids Californië

Niet gevonden?

Je Californië Amerika reisgids niet gevonden?

Reisboekhandel de Zwerver beschikt over een grote collectie reisgidsen en landkaarten.

Kijk hier voor meer reisgidsen >

FOX Rondreizen Verenigde Staten
Travelhome Camperhuur
Riksja Rondreizen Amerika